Afyonkarahisar'da Afetlere Karşı Bilgilendirme Yapıldı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Deprem Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar'da bir dizi bilgilendirme faaliyetinde bulundu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Buldan, AFAD Köylerde Çocuklarla Birlikte projesi doğrultusunda afet bilinci eğitimi vermek amacıyla müdürlük tarafından köy okullarıyla irtibata geçilerek köy okullarında uzman personeller tarafından afet bilinci eğitimi verilmeye başlandığını kaydetti.

Bu kapsamda 16 köy okuluna gidilmiş olup 22 okulda bin 552 öğrenciye ulaşıldığını ifade eden Buldan, şöyle devam etti:

'2017'nin Ocak ayından itibaren 32 okulda 11 bin 943 öğrenciye afet bilinci eğitimi verildi. Kamu ve özel kurum ve kuruluşlardan gelen talep üzerine iş yerlerinde Afet Bilinci Eğitimi, Arama-Kurtarma Tatbikatı, KBRN gibi çeşitli dallarda eğitimler verilmektedir. 2017 Ocak ayından itibaren 5 kurum ve kuruluşta 487 kişiye eğitim verilmiştir. Ülkemizde yurtlarda yaşanan üzücü olaylar nedeniyle yurtlarda afet bilinci, deprem ve yangın eğitimi verilme ihtiyacı doğmuştur. Bu nedenle kentte yurtlarda afet eğitimleri verilmeye başlanmıştır. 2017 Ocak ayından itibaren 10 yurtta 163 kişiye Müdürlüğümüz uzman personelleri tarafından afet bilinci, deprem ve yangın eğitimi verilmiştir. İlimiz merkez ve ilçelerinde bulunan Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Müdürlüğümüze bildirilen 132 yurtta 2017 yılı içerisinde eğitim verilmeye başlamış eğitimlerimiz devam etmektedir.'

Kaynak: AA