Japonya Büyükelçiliğinden Okul Yenileme Projesine Destek

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Japonya Büyükelçiliğinin yerel projelere hibe programı kapsamında Büyük Kozluca İlkokulu yenilenme projesine destek verdiğini söyledi.

Japonya Büyükelçiliğinden Okul Yenileme Projesine Destek
Japonya Büyükelçiliğinde gerçekleşen programda Japonya Büyükelçisi Hiroshi Oka ile Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel arasında protokol imzaladı. Protokol kapsamında 2016 yılında başvurusu yapılan ve 2017 yılında uygulaması yapılacak olan Büyük Kozluca Köyü İlkokulu ve lojmanı yenilenmesi projesi için Japonya Büyükelçiliği 82 bin 426 dolar hibe yardımı yapacak.

Konu hakkında açıklama yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Zile Belediyesi ortaklığında hazırlanan Büyük Kozluca İlkokulu yenileme projesinin protokol anlaşmasını imzalanın mutluluğu yaşadıklarını ifade ederek,"Hibe desteği sağlayan Japonya Büyükelçiliğine ve Japonya devletine teşekkürlerimizi sunarız. Japonya Büyükelçiliğinin, elçilik bahçesinden çıkıp, halka dokunan projelere destek vermesi ülkelerimizin karşılıklı dostluğuna katkıda bulunacaktır’" dedi.

Kaynak: İHA