TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği Açıldı

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan: 'İnşallah okullara yakın, gençlerimizin yoğun olduğu bölgelerde bu tür yerler olursa gençlerimiz de buralarda zaman geçirecek, çalışma yapacaklar. Ve bu gençlik 21. yüzyılda yeniden büyük Türkiye'yi inşa edecek'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 'İnşallah okullara yakın, gençlerimizin yoğun olduğu bölgelerde bu tür yerler olursa gençlerimiz de buralarda zaman geçirecek, çalışma yapacaklar. Ve bu gençlik 21. yüzyılda yeniden büyük Türkiye'yi inşa edecek.' dedi.

TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği hizmet binası açılış töreninde konuşan Erdoğan, kulağı ezanda olan bir gençlik yetişsin istediklerini söyledi.

Müslüman Türk milleti olarak bin yıldır bu topraklarda olduklarını vurgulayan Erdoğan, 'Bizim çok sağlam, köklü inanç temellerimiz var. Dolayısıyla dünyanın kapitalizme evrildiği son 200-300 yılda maalesef bizim de değerlerimizle, köklerimizle olan bağlarımız koparıldı. Neden koparıldı? Bu yeni düzene uyum sağlayalım diye.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bu milletin bağımsızlığı için Çanakkale'de 200 bin, Kurtuluş Savaşı'nda 10 bin, 15 Temmuz'da ise 240'ın üzerinde şehit verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Bu bağımsızlık sadece aslında idari anlamda, belki bir bağımsızlık. Peki bunun devamında ne gerek? Bunun devamında kültürel bağımsızlığımızı da kazanmamız lazım. İnancımızı yaşama bağımsızlığımızı da kazanmamız lazım. Ve bu kazanımlarımızı da sürekli hale getirmemiz lazım. Bu iş, gençlerimizden başlıyor, çünkü bizi yok etmek isteyen, bizim kültürel hafızamızı, değerlerimizi yok etmek isteyenler, önce gençlerimizi hedef aldılar. Geleceğimiz gençlerimiz olduğu için, onları hedefe aldılar. Şimdi Türkiye Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Önder, KADEM gibi vakıflarımız, derneklerimiz, bu gençliğin nasıl geçmişinden gelen değerleriyle geleceğe yürüyeceğinin çalışmalarını yapıyor.'

Gençlerin bu dernek ve vakıflarda oyun oynayabileceğini, arkadaşlarıyla sohbet edebileceğini, kitap okuyabileceğini ama sağda solda annesini ve babasını tedirgin edecek yerlerde gezmesini istemediklerini vurgulayan Erdoğan, bildikleri ve güvendikleri TÜGVA'nın temsilciliğinde vakit geçirmelerini istediklerini kaydetti.

Erdoğan, şunları söyledi:

'Kültür, sanat, edebiyat alanında ne yapmak istiyorsa o sahada proje üretsin. TÜGVA, buraya destek olan kurumlarımız, belediyelerimiz, valiliğimiz, onları destekleyecektir. Ve böylelikle inşallah işte geleceğe yatırımı ancak gençlerimizi destekleyerek, onların önünü açarak yapmış olacağız. Dolayısıyla Sakarya'da bu TÜGVA temsilciliğimiz inşallah benzer birçok çalışmanın da habercisi olacak diye düşünüyorum. İnşallah okullara yakın, gençlerimizin yoğun olduğu bölgelerde bu tür yerler olursa gençlerimiz de buralarda zaman geçirecek, çalışma yapacaklar. Ve bu gençlik 21. yüzyılda yeniden büyük Türkiye'yi inşa edecek. Emeği geçen herkesi tebrik ederim. Hayırlı, uğurlu olsun. '

Erdoğan, daha sonra protokol üyeleriyle TÜGVA Sakarya İl Temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.
Kaynak: AA