Sağlık Der Genel Başkanı Sezen Açıklaması

'Referandumda 'evet' çıkması durumunda, milletimizin refah ve gelişmişlik düzeyinin arttırılması yönünden büyük bir aşama ve atlama taşı olacak'.

Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık Der) Genel Başkanı ve Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Konseyi Başkanı Kasım Sezen, 'Referandumda 'evet' çıkması durumunda, milletimizin refah ve gelişmişlik düzeyinin arttırılması yönünden büyük bir aşama ve atlama taşı olacak.' dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Sezen, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Referanduma sadece sağlık açısından bakmadıklarını, memleketin ve tüm İslam aleminin geleceği açısından baktıklarını ifade eden Sezen, 'Referandumda 'evet' çıkması durumunda memleketin ve milletin önü açılacak. Bu millet, İslam aleminin önünde lokomatif olacak. Referandumda evet çıkması durumunda, milletimizin refah ve gelişmişlik düzeyinin arttırılması yönünden büyük bir aşama ve atlama taşı olacak. Girişken olan ve bir şeyler yapmak isteyen insanımızın önündeki engellerin referandumla kalkacağını düşünüyoruz.' diye konuştu.

- Mardin'e şehir hastanesi müjdesi

Şehir hastaneleri projesini gönülden desteklediklerini anlatan Sezen, şehir hastanelerinin modern hastaneler olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü mitinginde Mardin'e şehir hastanesi sözü verdiğini hatırlatan Sezen, 'Şehir hastaneleri, takdire şayan çalışmalar. Şehir hastanelerinde her bir oda, bir doğum odası şeklinde dizayn edilmiş. Gayet konforlu, insanların mahremiyeti korunarak yapılmış odalar. Sadece bu tarafından baksak bile büyük bir nimet. Cumhurbaşkanımız da Mardin'e şehir hastanesi sözü verdi. Mardin'i kutlarız.' dedi.

15 Temmuz'dan sonra ülke içerisindeki hainlerin temizlendiğine işaret eden Sezen, terörün kaynağının dışarıda olduğunu kaydetti.

Dışarıdakilerin Türkiye'nin kendisine gelmesini istemediklerine dikkat çeken Sezen, şunları söyledi:

'Türkiye, ekonomik olarak biraz refahladığı, kendine geldiğinde ve ticaret arttığı zaman buradaki bir takım odaklar ayaklandırılıyor. Ondan sonra burada terör oluyor ve terörden en çok çeken de bu bölgenin insanı. Yani yazıktır. Bu insanlar bu bölgenin insanı. Buna artık bir dur demek lazım. Devletin eli güçlendikçe bu terör ortadan kalkacak. İçimizde hainler vardı. 15 Temmuz'da bunlar temizlendi. Dış güçlerin de içerisinde olduğu ve bizim başımıza getirmiş oldukları kahırlardır. İnşallah bunları aşacağız.'
Kaynak: AA