Okul Çevrelerinde Polis Denetimi

Gaziantep’teki 31 okul çevresindeki park, bahçe, internet kafe, metruk binalar, tekel, iddia ganyan bayileri, kahveler, oyun salonları ve araçlar denetlendi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Çocuk, Uyyuşturucu, KOM ve trafik ekipleri tarafından 80 iş yeri ve toplam 217 araç denetlendi. Yapılan denetlemelerde çeşitli suçlardan araması bulunan 4 kişi yakalanırken, 2 okul servisi aracının sürücüsüne yetersiz sürücü belgesi bulunduğu gerekçesi ile işlem yapıldı. çocukların her türlü zararlı alışkanlıklardan korunması ve güvenli ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde 91 polisin görev aldı. denetimlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada ise, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak, eğitim çağındaki çocuklarımızın korku ve endişeden uzak, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri, "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi" ile okul çevreleri denetlendi. Vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması. çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması için, Müdürlüğümüze bağlı çeşitli birimlerimizden oluşturulan karma (Asayiş, Çocuk, Uyuşturucu, KOM ve Trafik Denetleme) ekiplerimizle, 31 okul çevresi, okul çevrelerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde temin edildiği düşünülen park ve bahçeler, metruk binalar, alkol, tütün ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler. İçkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, filtre programı olmayan (pornografik ve terör içerikli siteler) internet ve oyun salonları gibi yerler, okul çevrelerinde okulla ilişiği olmayan eğitim - öğretim ve öğrencilerin güvenliği bakımından okul çevresinde bulunması tehlike teşkil eden kişilerin kontrol edilmesi, kabahat fiilini işleyen kişiler hakkında 5326 Sayılı kanunun 32. Maddesi gereğince idari işlem uygulanması amacıyla denetimler yapıldı. Ayrıca okul servis araçları ve servis şoförlerinin " Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" ne göre zorunlu eğitim kapsamındaki okul öncesi ve diğer öğrenci taşıma hizmetlerinin düzenli ve güvenli bir hale getirmek ve denetim hizmetleri yapmak amacıyla Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması gerçekleştirildi.

Yapılan uygulamada, 21 İnternet Salonu, 4 Oyun Salonu ( Playstation ), 22 Kahvehane, 2 İddia bayii, 2 İçkili yer, 29 büfe, 53 Okul servis aracı olmak üzere toplam 217 araç denetlendi. Çeşitli suçlardan arama kaydı olan 4 şahıs yakalanarak gerekli işlemlerin yapılmak üzere adli mercilere teslim edildi. 2 okul servis aracına Karayolları Trafik Kanunu 47 / 1- D ( Yetersiz Sürücü Belgesi ) Maddesi gereğince işlem yapıldı" denildi.
Kaynak: İHA