ATSO 135. Yılını Özel Etkinliklerle Kutlayacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye'nin en köklü odalarından biri olan ATSO'nun 3 Nisan 2017 tarihinde 135 yaşına gireceğini bildirdi.

ATSO Başkanı Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, ATSO'nun kuruluş yıl dönümü nedeniyle, 'Ticaretin Fotoğrafını Çek' başlıklı Instagram fotoğraf yarışması, usta isimlerle fotoğraf üzerine söyleşi, geleneksel ATSO Türk Müziği Günleri organizasyonlarının düzenleneceğini ve Antalya Kültür Sanat'ın yeni sergilerinin ücretsiz ziyaret edilebileceğini kaydetti.

Ekonomik gelişmenin ancak sosyal ve kültürel gelişme ile mümkün olabileceğini belirten Çetin, 'Bu amaçla kent kültürüne, ticaretine, kentlilik bilincine katkı yapacak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kuruluş yıl dönümü vesilesi ile bu vizyona da katkı yapacak bir fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Yarışma kapsamında, kentimizin binlerce yıllık tarihi ve kültürel geçmişinin en önemli dokusu olan 'ticaret' ile fotoğraf sanatını bir araya getirdik. Yarışma kapsamında, fotoğraf tutkunlarının görsellerini Instagram'da #atsoticaret etiketi ile paylaşmalarını istedik. Yarışmamızın kazananları, 31 Mart'ta yapılacak jüri toplantısı ile belirlenecek.' ifadesinde bulundu.

Antalya Kültür Sanat'ta 'İmparatorluktan Portreler' ve 'Eşsiz Bir Tanıklığı Keşfederken: Ernst Krickl'ın Likya Günlüğü, 1892' sergilerinin de etkinlikler kapsamında, 2 Nisan pazar günü ücretsiz gezilebileceğini belirten Çetin, eşsiz sergileri gezmeye tüm halkı davet ettiğini vurguladı.

Çetin, 135. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, kent tarihçisi Hüseyin Çimrin'in arşivinden seçilerek oluşturulan fotoğraf sergisinin, 3 Nisan'da ATSO hizmet binasında açılacağını da duyurdu.

Kaynak: AA