Damal'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlandı

Ardahan’ın Damal ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Damal'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlandı
Damal Belediye binası önünde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalara, Damal Kaymakamı Vedat Yılmaz, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Belediye önünde düzenlenen törenle devam etti.

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, törende yaptığı konuşmada, "Anadolu renkli bir coğrafya, bir çok inanç, bir çok millet ve çok değişik kültürler bir arada uyum içinde yaşıyor. Bu uyumu sağlayan, Kurtuluş savaşında her milletten, her inançtan insanın omuz omuza verip, birlik ve beraberlik içerisinde bu vatanı kurtarmasıdır." dedi.

Başkan Önal, "Bugün Anadolu’nun en ücra köşelerinden birinde, burada Damal’da her kesimden, her görüşten, her yaştan insanlar huzur ve güven içinde çalışıyor; Yaşlı, çocuk, kadın, kız bir arada bu etkinliği katılıp birlikte kutluyorsa eğer, Birlikte halay çekip türküler dinliyorsak eğer; Bu 96 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, silah arkadaşları ve Anadolu halkının ödediği bedel sayesindedir. Anadolu renkli bir coğrafya, bir çok inanç, bir çok millet ve çok değişik kültürler bir arada uyum içinde yaşıyor. Bu uyumu sağlayan, Kurtuluş savaşında her milletten, her inançtan insanın omuz omuza verip, birlik ve beraberlik içerisinde bu vatanı kurtarmasıdır. Ve kurtuluş savaşı sonrası her kesimin temsil edildiği, laik, demokratik, egemenliğin halka verildiği Türkiye Cumhuriyeti kurulmasıdır. Türkiye cumhuriyeti değerlidir? Çünkü Cumhuriyeti kurmak için Anadolu halkı Çanakkale’de, Kafkasya cephesinde, Sarıkamış’ta, Ege’de, Antep’te, Maraş’ta ve yurdun her coğrafyasında kanıyla bedel ödemiştir. Türkiye Cumhuriyet değerlidir? Çünkü o ağır şartlarda bilimin teknolojinin olmadığı dönemde bu ülkede cephede kazanılan başarıları eğitimde sanayide ve tarımda da sürdürülmüştür. Üreten, kendi kendine yeten bir Türkiye, kurtuluş savaşı ve cumhuriyet sayesinde bugünkü nesillere armağan olarak bırakılmıştır. Bu ülke bize miras olduğu kadar aynı zamanda çocuklarımıza devredilecek bir emanettir. Biz bu emaneti koruyup Kurtuluş savaşında verilen mücadeleyi unutmayacağız. Gün, birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Bugün sınırlarımızın hemen ötesinde dört bir yanımızda savaşlar, çatışmalar yaşanıyor ve ister istemez ülkemizde bu olumsuzluklardan etkileniyor. Bize düşen kurtuluş savaşında olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi korumak, Ulu önder Atatürk’ün Yurtta barış Dünyada Barış ilkesine sadık kalmaktır. Ve biliyoruz ki bu sorunların üstesinden gelecek kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu yoğun duygularla, Damal’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünde, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları, vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalar, resmi geçit töreni ile son buldu.
Kaynak: İHA