Çorum'da 'Kadınların Sosyo­ Ekonomik Durumunun Güçlendirilmesi' Çalıştayı

Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) tarafından 'Kadınların Sosyo­ Ekonomik Durumunun Güçlendirilmesi” çalıştayı düzenlendi.

Kadınların sosyo­ ekonomik durumu ile sorunlarını belirlemek, kadın girişimciliğini geliştirmek, yerel düzeyde stratejik eylem planı geliştirebilmeye yardımcı olmak amacıyla HÜKAM tarafından valilik, belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası katkısıyla düzenlenen çalıştay, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yaptığı konuşmada, organizasyonun düzenlenmesine katkı yapanlara teşekkür ederek, çalıştayda çok önemli bir yol haritasının ortaya çıkacağını söyledi.

Dünyada en önemli gücün yetişmiş insan gücü olduğunu vurgulayan Alkan, bu konuda daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini, üniversite olarak da bu alanda yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ ise, Türkiye'de kadınlara pozitif haklar tanındığına dikkati çekerek, 'Biz hep 'Başarılı bir erkeğin arkasında bir kadın vardır' sözünü duyardık. Ancak nedense hep kadınlarımız arkada kalsın isterdik. Bugün böyle bir durum söz konusu değil, kadınlarımıza pozitif haklar tanınıyor.' dedi.

AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt de, çalıştayın güzel sonuçlara vesile olmasını dileyerek, kadınlardan gelecek her türlü projeye destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından çalıştayın ilk oturumu gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam'ın yaptığı oturumda, Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin tarafından Çorum'daki kadın istihdamının mevcut durumu, Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu tarafından kadınlara yönelik KOSGEB teşvikleri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan tarafından kadın istihdamına yönelik mevcut çalışmalar ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş tarafından da kadın girişimciler konularında sunumlar yapıldı.

Çalıştayın iki bölümündeki grup çalışmalarında, kadınların istihdamının artırılması, iş gücüne katılmaları, sosyo ­ekonomik güçlerinin artırılması için yol haritaları belirlendi.

Kaynak: AA