Ankaralı Girişimciler ISIF 2017'De

Bu yıl ikincisi düzenlenen ISIF’e Ankara Kalkınma Ajansı önderliğinde Ankaralı girişimciler de katılıyor.

Ankaralı Girişimciler ISIF 2017'De
Ankara Kalkınma Ajansında 2 Mart 2017 tarihinde kapılarını açan 2. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF) birçok ülkeden buluşcu, girişimciler ve yatırımcılar büyük ilgi gösterdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonunun (IFIA) himayesi altında Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen fuar, 4 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek. Uluslararası düzeyde kimliği ile öne çıkan fuarda önemli patent markaları, katma değerli ürünlerin patentlenmesi, ticarileşmesi ve bilincin artması için bilgilendirmeler yapacak.

Ankara Kalkınma Ajansı, ISIF 2017’ye bölgesel tanıtım ve Ankara’da üretilen fikri ve sınai hakların patent, buluş ve benzeri kapsamda ticarileştirilmeleri ve tanıtılmaları amacıyla katılım sağlıyor. 32 ülkeden 300’ün üzerinde girişimci ve buluşçunun katıldığı fuara Ankara Kalkınma Ajansı da, TechAnkara Proje Pazarı 2016’da ilk 101’e giren projelerden 12’sine ticarileşme süreçlerine destek olmak ve tanıtımlarını sağlamak amacıyla stant imkanı sundu.

Etkinliğe katılarak Ankaralı girişimcilere kurumsal destek sunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara’nın inovatif ürünlerin geliştirilmesinde ileri bir seviyede olduğunu hatırlattı. Şayık, Ankara teknoparklarında küresel pazarlarda ses getirecek üretimlerin gerçekleştirildiğini, TechAnkara markası ile gerekli desteğin Ajans olarak sağlandığını bildirdi. Şayık, Ankaralı girişimcilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA