Kılıçdaroğlu'ndan AB'ye terör desteği

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlarını hazmedemeyen AB, vize serbestisi için 'terör yasası'nın yumuşatılmasını istedi. Hükümet terörle mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini net bir dille ifade ederken AB'nin bu şartına CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan destek geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan AB'ye terör desteği
Kılıçdaroğlu'ndan AB'ye terör desteği
Avrupa Birliği, Türkiye'nin vize serbestîsini 'Terörle Mücadele Yasası'nı yumuşatmadığı' gerekçesiyle askıya aldı. AB, neredeyse her gün terör örgütleri DAEŞ ve PKK'nın saldırıları nedeniyle sonucu yüzlerce asker ve sivil can kaybı yaşayan Türkiye'ye 'insan hakları' uyarısında bulunuyor.

AB'YE DESTEK VERDİ

Üstelik bunu, DAEŞ'in Paris ve Brüksel saldırıları sonrası Fransa'da OHAL ilan edip tüm özgürlükleri askıya almışken yapıyor. AB'den bu talepler gelirken Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu. Habertürk canlı yayınında AB'ye destek veren açıklamalarda bulundu.

BEKLEMEYELİM BİZ YAPALIM


'Terörle Mücadele Yasası' konusunda da Avrupa'nın yanında duran CHP lideri, AB'nin üyelik şartları için gerekli adımların atılmasını ifade ederek ' AB yeni fasılları açmadı. Hükümetin de AB politikaları tutarlı değil. Ben Davutoğlu'na da Binali Yıldırım'a da söyledim. Niye Avrupalılar bizden istediğinde yapıyoruz. Biz oturalım kendimiz yapalım. Hiç Avrupa'yı beklemeyelim. AB'nin standartları ne ise hepsini ülkemize getirelim.' dedi.