BEÜ'de Akademik Kurul Toplantıları

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) Sağlık ile Beden Eğitimi ve Spor yüksekokullarında (BESYO) akademik kurul toplantıları yapıldı.

Toplantıda konuşan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Beyarslan, yüksekokulun 10 Ekim 1996'da Yüzüncü Yıl Üniversitesine bağlı olarak kurulduğunu anımsattı.

Beyarslan, okulun 29 Mayıs 2007 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kanunla BEÜ'ye bağlandığını belirterek, 'Hemşirelik, ebelik, sağlık memurluğu bölümlerinden oluşan yüksekokulumuz 1996-1997 eğitim öğretim yılında lisans düzeyinde öğretim vermeye başlamıştır. Okulumuzda hemşirelik, beslenme ve diyetetik ile sosyal hizmet bölümlerinde eğitim öğretim verilmektedir.' dedi.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Ali Tekin ise yüksekokulun diğer fakülte ve yüksekokullarından farklı olarak öğretmen yetiştiren bir birim olduğunu kaydetti.

Tekin, 'Binamız Türkiye'deki en iyi BESYO binaları arasındadır. Bazı spor dallarında ulusal tabanda lider konumdayız. Özellikle mücadele sporu alanında Türkiye'de bu yıl ki başarılarımızla kızlarda en iyi 3. üniversite, erkeklerde de en iyi 2. üniversite olma başarısını yakaladık. Kısa sürede özellikle bölgenin tanınan ve tercih edilen yüksekokulu haline geldik.' diye konuştu.

Toplantılara katılan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım da Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine çevrilmesi gerektiğini belirterek, tıp, diş hekimliği ve eczacılığın bölge için en uygun fakülteler olduğunu, bu fakültelerin bölgeyi kalkındırarak Bitlis'i marka haline getireceğini bildirdi.

Bölgeye katkı sağlamak için sporun yaygınlaştırılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Yardım, 'Ne kadar çok gence sporla ulaşabilirsek, onları bazı kötülüklerden uzaklaştırmış oluruz. Yüreğimizi ortaya koyarak ve zaman içerisinde kadromuzu güçlendirerek çok daha güzel işler başarabiliriz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA