Türk Sağlık Sen'den 'Enler' Anketine Tepki

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince hastanelerde tıp bayramı nedeniyle düzenlenen "Enler" anketi, Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal tarafından sert bir dille eleştirilerek bu anketin tıp bayramı ruhuna aykırı olduğuna dikkat çekildi.

Türk Sağlık Sen'den 'Enler' Anketine Tepki
Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal 14 Mart Tıp Bayramının yaklaştığı dönemde Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince hastanelerde tıp bayramı nedeniyle düzenlenen "Enler" anketini sert bir dille eleştirildi. Başkan Bilal yaptığı açıklamada, "14 Mart Tıp Bayramının yaklaştığı şu günlerde Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince Hastanelerde bir anket düzenlenmiştir. Bu anket Tıp Bayramı ruhuna aykırıdır. Hekimler arası ücret adaletsizliği olduğu ilimizde; tıp mensuplarına şiddetin engellenmediği, çalışma şartlarının düzenlenmediği, ailelerine yeterince vakit ayıramadıkları, sosyal yaşamlarının kısıtlandığı, performansa dayalı çalışma sisteminin hekimleri yorduğu, döner sermayelerin ve ek ödemelerin, yıpranma payının hayata geçmediği, ilçe hastanelerinde hekim sıkıntısı çekildiği ve orada ki hekimlerin iş yükünün arttığı tek hekimlerin icap nöbetlerine 1 ay boyunca geldiği hekime karşı saygının olmadığı bir dönemde en önemlisi sağlık çalışanlarının ve ülkemizin bunca sorunu var iken böyle bir anket düzenlemesi ilimizde çalışan hekimleri derinden üzmüştür. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterinin de bir hekim olması İdari Başkanın hekim olması Tıbbi Hizmetler Başkanın bir hekim olması hekimlerin üzüntüsünü daha da katmerleştirmiştir" dedi.



Jüri kimlerden oluşacak?

Düzenlenen anket hakkında da duygularını dile getiren Başkan Bilal, "En yakışıklı doktoru seçip evlenme programlarına mı göndereceksiniz? Ayrıca bayan personele böyle bir başlıkla sormak etik midir? En güzelini gelin adayımı yapacaksınız? Güzellik göreceli bir kavram değil midir? Erkek personele böyle bir soru sormakla neyi amaçladınız? Ayrıca güzellik herkese göre değişmez mi? Seyyah mı belirliyorsun? Bolca TV‘ler de var. Çok gereksiz. En sanatçıyı hangi sanat dalında seçecekler. Edebiyat mı? Sinema mı? Resim mi? Bağlı olan hastanelerdeki 1.’ler daha sonra bir jüri huzuruna mı geleceklerdi? Jüri kimlerden oluşacaktı? Birinci olanlara Ödül neydi? Bu toplantıya kimler katıldı ?Atatürk Devlet Hastanesinde yapılan toplantıda neler konuşuldu? Genel Sekreterlikte bu kategorileri kimler belirledi? Genel Sekreter bunu neden onayladı? Kamuoyuna bunu açıklayın. Tüm bunlar gösteriyor ki magazin sizi hapsetmiş tıp yöneticiliği ciddiyet gerektirir. Böyle bir anketin hazırlanması; ilimiz için Türkiye’ye karşı hepimizi utandırmıştır. Kimler bu anketi hazırlayıp hastanelere sevk edildiyse başta Genel Sekter olmak üzere tüm sorumlular gereğini yapmalıdırlar. Yapmazlar ise Hekimlerle nasıl barışacaklarını Kamu oyununa anlatsınlar. İki üç gündür servislerde dolaştırılan anketi 1 Mart 2017 saat 17.00 civarlarında geri çektirme talimatını verdiklerinin duyumunu aldık, Sağlıkta bunca sorun var iken çözüm makamında olanların neyle meşgul oldukları ortadadır. Bu anketler personel arasında komedi konusu olmuş yüzlerce insan sendikamıza bu rezaleti anlatmışlardır. Bu anket ilimizde çalışan sağlık çalışanlarının tepkisiyle geri çekilmesi problemi çözmez. Sorumlular bu yaptıklarının mazur görülmeyeceğini bilmelidir. Kısaca İstifalarını vermelidirler" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA