Midyat Kaymakamı Tekin, Halkın İsteklerini Dinledi

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, ilçe halkıyla bir araya geldi.

Tekin, makamında 'halk buluşması' adıyla düzenlediği toplantıyla vatandaşların isteklerini dinledi, sorunların çözümü için kurum müdürlerine talimat verdi.

Toplantıya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekin, kaymakamlık olarak halkla iç içe olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

'Vatandaşların sorunlarını doğrudan dinlemek ve çözüme kavuşturmak için halk buluşması toplantısı düzenliyoruz. Bire bir, onların dertleri sıkıntıları varsa dinliyoruz. Kurum amirlerimize doğrudan talimat veriyoruz. Vatandaşlarımızın bu toplantılara gelmesi diğer zamanlarda bize ulaşmalarından daha iyi oluyor çünkü devletin diğer işleri ile değil, sadece vatandaşların sorunlarını dinliyoruz. Çözebildiklerimizi çözüyoruz, çözemediklerimize hukuk mevzuatı çerçevesinde yol gösteriyoruz.'

Tekin, özellikle terör nedeniyle insanların işsiz kaldığını, bu nedenle toplantılarda en çok iş talebinde bulunulduğunu kaydetti.

Bu toplantıların dışında zaman zaman ev ziyaretleri yaparak da vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Tekin, şöyle konuştu:

'Ziyaret ettiğimiz ailelere, devletin yardımlarını ulaştırdığımız gibi onların sıkıntılarını dinleyip elimizden geleni yapıyoruz. Devletin imkanları ölçüsünde herkese az çok yardım ediyoruz. Devlet annedir, devlet babadır, devlet evlatlarını karşılıksız sever. Devletin beklentisi yoktur. Bazen bir vatandaşın derdini dinlemek bile onun sorununu çözmeye yetiyor.'

Kaynak: AA