Gümüşhane'de Yeşilay Haftası Yürüyüşü

Yeşilay Gümüşhane Şubesi tarafından 'Yeşilay Haftası' dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Gümüşhane Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Milli Eğitim ve Gümüşhane Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü destek verdi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi üzerinden çeşitli sloganlar eşliğinde devam ederek, 15 Temmuz Zafer Meydanı'nında sona erdi.

Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, Yeşilay Haftası dolayısıyla topluma, aileye, bireye zararlı olan içki, sigara, uyuşturucu ve bağımlılık yapan tüm zararlı alışkanlıkların kullanımını engellemek ve bu şekilde farkındalık düzeyini arttırmak düşüncesiyle etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eroğlu, Yeşilay'ın kuruluşunun 97. yılını kutladıklarını belirterek, 'Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftası’nı da vesile kılarak, halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini artırmak için Gümüşhane’de çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Yeşilay, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteği ile önleme, bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz.' dedi.

Bağımlılıkların sadece ülkenin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ettiğini anımsatan Eroğlu, şunları dile getirdi:

'Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç, zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımı ile ilgili veriler ne yazık ki üzüntü vericidir. Bize göre bağımlılık bir çeşit köleliktir. Toplumumuzda bağımlı olmayan özgür olan, kendisine ve çevresine yararlı, üretken sağlıklı kişilerin varlığına ihtiyaç duyuyoruz. Ebeveynlerin, öğretmenlerin ve toplumun her kesimindeki yetişkinlerin bu konuda iyi bir rol modeli olmasını tüm kalbimizle arzuluyoruz.'

Yürüyüşün ardından katılımcılar 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda halay çekti, Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ise sigara içenlere karbonmonoksit testi yaptı.

Kaynak: AA