Protokol Eşlerinin Ellerine Kına Yakıldı

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Nazende Gönüllere Nükteler programında canlandırılan kına gecesinde protokol eşlerinin ellerine kına yakıldı.

Protokol Eşlerinin Ellerine Kına Yakıldı
Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda programa Bilecik Valisi Süleyman Elban’ın eşi Beyza Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, il protokol üyelerinin eşleri ve öğrenci velileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İslam’da kadının yeri ve aile yapımız üzerinde duruldu.

Kına gecesi canlandırıldı

Meslek Dersleri öğretmeni Elif Emel Kaba’nın İslam’da Kadın konulu bir konuşma yapmasının ardından, namaz ve aile skeçleri canlandırıldı. Bu skeçler katılanları bir yandan gülümsetirken bir yandan da düşündürdü. Hanım sahabelerin de tanıtıldığı programda, kına gecesi canlandırması da yapılırken, aralarda şiir ve ilahiler söylendi.

Programa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, İslam dininin kadına en güzel yeri verdiğini anlatarak, “Avrupa’da kadına insan olarak bile bakılmazken, İslam’da kadınların layık oldukları değere kavuştu. Burada ölçü olarak sevgili Peygamberimizi ve onun aile hayatını esas almamız gerekir. Münferit olarak yapılan yanlışların İslam’a mal edilemeyecek. Bu güzel programı hazırlayan başta Okul Müdürü Arzu Kesici olmak üzere, okul öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA