Gaziantep'te Sertifikalı Çobanlar Yetişiyor

İslahiye'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde verilen 'Sürü Yönetimi Elemanı' eğitimi ile sertifikalı çobanlar yetiştiriliyor.

İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çoban yetiştirmek i̇çi̇n 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu düzenlendi.

15 gün sürecek olan ve 120 saat teorik ve pratik eğitime tabi tutulacak çoban adayları, kurs tamamlandığında, başarılı olan kursiyerlere de çobanlık yapabileceklerine dair 'Sürü yönetimi elemanı' sertifika belgeleri verilecek.

İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yüksel Şahin, İlçede 4 yıldan bu yana uygulanan eğitim kapsamında bu güne kadar 145 kişiye belge verildiğini, yeni açılan kursta da 16 çoban adayının katıldığını belirtti.

Şahin, mevsimsel şartlara bağlı olarak ağılda yemleme, mera alanlarında yönlendirme, hayvan sağlığı, sağım, ırk seçme, bakım, besleme, çoğaltabilme, hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme konularında çoban adaylarına eğitim verildiğini ve kendilerine açıklayıcı broşürlerin dağıtıldığını söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde açılan sınıfta kursiyerlere ilk dersi Gaziantep Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanlığı Veterineri Ali Rıza Demirel verdi.

Kursa katılan Ali Göğebakan, kendilerinin geçmişten beri hayvancılıkla uğraştıklarını ancak bu kurs sayesinde daha modern ve çağdaş teknikleri öğrendiklerini, kursun kendileri için faydalı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA