Büyükşehir Belediyesinin Fatih'te Satın Aldığı Arazi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Gülsever: 'Arazi (Aksaray'daki Luna Park Gazinosu arazisi) 2012'de Büyükşehir Belediyesi tarafından 370 milyon lira artı KDV'ye Metal Yapı AŞ'den satın alındı. Arazinin 2017'de 175 milyon lira değerinde olması gerekiyor. Ortada 200 milyonluk fark var. Belediye zarara uğratılmıştır' 'Konuyu yargıya taşıdık ve takipçisi olacağız'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Aksaray'daki Luna Park Gazinosu arazisinin alımında belediyenin zarara uğratıldığını iddia ederek, konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdi.

Gülsever, Saraçhane'deki belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, satın alınan arazi meselesini meclis toplantısında gündeme getirmesine müsaade edilmediğini söyledi.

Ertuğrul Gülsever, 17 bin metrekarelik arazinin 11 bin metrekaresinin Büyükşehir Belediyesine, 6 bin metrekaresinin ise Osman Kavran'a ait olduğunu belirterek, Kavran'ın arazisini 33 milyon liraya Metal Yapı AŞ'ye sattığını kaydetti.

İmar planlarında 17 bin metrekarelik alanın 'fuar ve festival alanı' olarak yer aldığını anımsatan Gülsever, şöyle devam etti:

'Metal Yapı AŞ burayı aldıktan sonra yeni bir plan çalışması yapmak istiyor. Bu kapsamda burada bir emsal artışı isteniyor. Buranın planlarda ikinci derecede ticaret alanı ve aynı zamanda ticari konut alanı olarak yeniden düzenlenmesini talep ediyorlar. Ancak bu talep Büyükşehir Belediyesince uygun bulunmuyor, yapılaşmaya olanak sağlayacak plana izin verilmiyor. Yeterince değer kazanmayacağına inanan yeni sahipleri, arsayı satmak üzere harekete geçiyor.'

Büyükşehir Belediyesinin satışa sunulmak istenen araziyi almak için Meclis'ten yetki istediğini hatırlatan Gülsever, CHP grubu olarak belediyenin mülk edinmesine hiçbir zaman karşı çıkmadıkları için yetki talebine 'evet' dediklerini kaydetti.

Arazinin 2012'de Büyükşehir Belediyesince 370 milyon lira artı KDV'ye Metal Yapı AŞ'den satın alındığını aktaran Gülsever, arazinin değerinin 2014'te hazırlanan ekspertiz raporunda 88 milyon lira, 2015'teki raporda da 115 milyon lira olarak yer aldığını aktardı.

Gülsever, 'Buradan hareketle bu arazinin 2017'de 175 milyon lira değerinde olması gerekiyor. Oysa belediyemiz bu araziyi bu insanlardan 370 milyon artı KDV'ye yani 430 milyon liraya almış. Ortada 200 milyonluk fark var. Bu fark İstanbul halkının cebinden çıkan paradır. Halkın parası çarçur edilmiş ve belediye zarara uğratılmıştır.' iddiasında bulundu.

CHP'li Gülsever, Beşiktaş'ta Büyükşehir Belediyesine ait aynı büyüklükteki bir arazinin satışa sunulduğunu ancak verilen en yüksek teklifin 152 milyon lirada kalması üzerine bundan vazgeçildiğini iddia etti.

Gülsever, yargıya taşıdıkları konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kaynak: AA