Mersin Barosunda Avukatlar Arasındaki Gerginlik

Baro Başkanı Er: '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde meslektaşım Şilan Türk'e yönelik hiçbir kasıt taşımayan istemsiz davranışım ve bu üzücü olaydan sonraki açıklamalarım dolayısıyla öncelikle kendisinden ve tüm kadınlarımızdan özür diliyorum'.

İçel Barosu Başkanı Ali Er, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlediği basın toplantısı sırasında yaşanan gerginlikle ilgili, 'Meslektaşım Şilan Türk'e yönelik hiçbir kasıt taşımayan istemsiz davranışım ve bu üzücü olaydan sonraki açıklamalarım dolayısıyla öncelikle kendisinden ve tüm kadınlarımızdan özür diliyorum.' ifadesini kullandı.

Er, yaptığı yazılı açıklamada, İçel Barosunun, ayrı ayrı her üyesiyle birlik ve beraberlik içinde bulunan büyük bir aile olduğunu belirtti.

Her ailede olduğu gibi kendi içlerinde de zaman zaman üzücü olayların yaşanabileceğine işaret eden Er, ancak bu tatsızlıkların aile bireylerini birbirinden ayıramayacağını vurguladı. Ali Er, şunları kaydetti:

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde meslektaşım Şilan Türk'e yönelik hiçbir kasıt taşımayan istemsiz davranışım ve bu üzücü olaydan sonraki açıklamalarım dolayısıyla öncelikle kendisinden ve tüm kadınlarımızdan özür diliyorum. Yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızla aramızda mutlaka görüş ayrılıkları olabilir. Ancak bu durum baromuzun işleyişini ve görevlerimizi asla etkilemeyecektir. Baromuz için bugün tüm yönetim kuruluyla bir ve bütün olarak buradayız.'

İçel Barosu Başkanı Ali Er'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve anayasa değişikliği paketine ilişkin açıklaması sırasında, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonunun gönderdiği basın bildirisinde değişiklik yapıldığını iddia eden bir grup kadın avukat duruma tepki göstermişti. İstifa ettiklerini duyurmak için kürsüye çıkan İçel Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Şilan Türk ve bazı kadın avukatlar ile Er arasında tartışma çıkmıştı.
Kaynak: AA