Kum Enduro'da Önce Muhtarlar Yarışacak

Kumluca'da düzenlenecek Türkiye'nin ilk Kum Enduro yarışları öncesinde mahalle muhtarları bisikletle yarışacak.

Kumluca Belediyesi ve Kumluca Muhtarlar Derneğinin destekleriyle, Kumluca Motosiklet Sporları Derneği tarafından 4-5 Mart tarihlerinde düzenlenecek Enduro yarışlarının hazırlıkları kapsamında, tertip komitesi Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında toplandı.

Çetinkaya, yarışmanın hazırlıklarının sürdüğünü ifade ederek, yarışların cumartesi günü mahalle muhtarlarının gerçekleştireceği bisiklet yarışmasıyla başlayacağını söyledi.

Yarışmanın organizesinde mahalle muhtarlarının da katkısı olması dolayısıyla gelen teklifle böyle bir karar aldıklarını belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

'Daha önce ilçemizde motokros ve enduro yarışları düzenlemiştik. Bu yıl farklı olması için Türkiye'de ilk kez Kum Enduro yarışı yapılması konusunda talep geldi. Motosiklet Sporları Derneği, Muhtarlar Derneğimiz bu işi yapabileceklerini belirttiler. Belediye olarak destek verdik. İnşallah iki gün boyunca güzel yarışlar olacak. Tüm halkımızı, motor tutkunlarını bu güzel yarışları izlemek için Kum Mahallesi Deniz obaları mevkindeki yarış alanına bekliyoruz.'

Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sarıcasu Mahallesi Muhtarı Mustafa Tüfekçi de yarışmanın organizasyonu konusunda mahalle muhtarları olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA