Siirt'e Yapılan Eğitim Yatırımları Arttı

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, eğitim alanındaki yatırımların hem nicelik hem de nitelik açısından büyük bir ivme kazandığını söyledi.

Geçmiş dönemlerde her yıl bir iki okul yapıldığını belirten Suay, 2016 yılında 14 önemli eğitim yatırımının tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi.

Eğitim alanında fiziki yapılaşmaya büyük önem verdiklerini kaydeden Suay sözlerini şöyle sürdürdü:

'İlimizde eğitim alanında fiziki yapılaşmadaki açığımızı büyük bir hızla kapatma yoluna girdik. Geçmiş dönemlerde yılda ancak bir iki tane okul binasının yapımı büyük bir başarı olarak kabul ediliyordu. Son dönemlerde biz bunun çok ötesine geçtik. Bir örnek vermek gerekirse, 2016 yılında anaokulundan liseye kadar değişik kademelerde eğitim verecek 126 derslik kapasiteli 11 okul inşaatı tamamlandı.

- Yatırımlar 42 milyonu geçti

Bunların dışında Atatürk Anadolu Lisesine bir kapalı spor salonu, Türk Telekom Fen Lisesine 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yapımı gerçekleştirildi. Yine yıllardan beri uygun olmayan fiziki alanlarda hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz de yeni binasına kavuştu. Şeyh Musa Mezarlığının arkasındaki alanda yapılan Rehberlik ve Araştırma Merkezi hizmete girdi. Yalnızca bu yatırımların tutarı 42 milyon 579 bin 130 TL'dir.'

Bu yatırımların dışında birçok okulda ilave derslik ve okul onarımlarının gerçekleştirildiğini ifade eden Suay, halen 7 önemli eğitim yatırımının inşaatının da devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA