CHP İstanbul Milletvekili Şeker Açıklaması

'Halk hukuku, demokrasiyi tekrardan tesis etmek için sandıkta üzerine düşeni yapacaktır'.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 'Halk hukuku, demokrasiyi tekrardan tesis etmek için sandıkta üzerine düşeni yapacaktır.' dedi.

Şeker, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, merhum milletvekili Kamer Genç'in geçmişte Genel Kurulda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le ilgili yaptığı bir konuşmanın görüntülerini ücret ödeyerek, Meclis TV'den temin ettiğini ve Youtube üzerinden paylaştığını anlattı.

Ancak bu görüntü için Youtube'dan kendisine TRT'nin telif talebinde bulunduğu yönünde bir bildirim gönderildiğini aktaran Şeker, basının özgür olmadığı bir ortamda kamuoyunun bilgilenmesi ve hatırlaması için görüntüleri paylaştığını belirtti.

Genç'in konuşmasını tablet bilgisayardan basın mensuplarına da izleten Şeker, bu konuşmadaki uyarıların gelinen noktada gerçek olduğunu ifade etti.

Geçmişte Gülen'i öven kişilerin bulunduğunu vurgulayan Şeker, bunları da internet üzerinden paylaşacağını ifade etti.

Konuşmasında, son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun da bulunduğu çok sayıda akademisyenin görevinden ihraç edildiğini anlatan Şeker, 'Demokrasinin olduğu bir ülkede bizim, İbrahim Kaboğlu'nu Anayasa Komisyonu'na çağırıp, görüşlerinden yararlanmamız gerekiyordu. Bırakın çağırmayı, böyle değerli bir hocayı üniversiteden kovduk. Bu hocamız yurt dışında bir üniversitede ders verme olanağı bulabilir. Ama bizim böyle değerli hocalarımız kolay yetişmiyor. Bu hocalara sahip çıkmamız gerekiyor.' değerlendirmesinde bulundu.

- '120 GB'lık görüntü Genel Merkezimize teslim edildi'

Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun Meclisteki görüşmelerinde Anayasanın ve İçtüzük kurallarının ihlal edildiğini ve gizli oylama şartına uyulmadığını savunan Şeker, şunları söyledi:

'Şu anda ikinci tur oylamalarının baştan sona açık olarak yapıldığına dair 120 GB'lık görüntü Genel Merkezimize teslim edildi. Bu görüntüler Anayasa Mahkemesine sunulduğunda ortada bir Anayasa Mahkemesi var mı yok mu hep birlikte göreceğiz. Eğer Anayasa Mahkemesi olumsuz bir karar verirse orada yetki, görev halka düşüyor. Halk hukuku, demokrasiyi tekrardan tesis etmek için sandıkta üzerine düşeni yapacaktır.'

Kaynak: AA