Başkan Gürkan, 'Şehrin İstikbali Açısından Teknoparklar Ve Teknokentler Önemli'

Malatya Teknokent aylık geleneksel olarak düzenlenen kahvaltı sohbetlerine Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı konuk etti.

Başkan Gürkan, 'Şehrin İstikbali Açısından Teknoparklar Ve Teknokentler Önemli'
Malatya Teknokent tarafından 2 hafta da bir düzenlen Kahvaltı sohbetlerinin konuğu olan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Teknoparkların ve Teknokentlerin şehrin geleceği ve istikbali açısından önemli hareket noktaları olduğunu söyledi.



Malatya Teknokent çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Gürkan, Teknoparklar ve Teknokentler için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Gürkan, "Teknoparklar ve Teknokentler bu şehrin geleceği ve istikbali açısından önemli anekdotlar, hareket noktalarıdır. Bunun toplumun değerleriyle örtüşerek, toplumu daha ileri bir seviyeye götürmek için çalışmaları biz yakinen takip ederiz ve aynı zamanda her türlü desteği vermek için hiçbir tereddüde girmeyiz. Teknoloji hakikaten ülkemiz açısından da dünya açısından da önemlidir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda teknoloji boyutuyla gelişen ülkeler hep dünyaya hakim olmuşlardır. Bu anlamda katma değer üretme noktasında teknolojik ürünlerle diğer el emeği ürünlerin kıyaslaması yapılamaz. Bu anlamda Malatya’mızda İnönü Üniversitemizle birlikte ve diğer sektörel baz da bu anlamda gönül vermiş sektörlerimizle Malatya’da bir teknokentin oluşturulması ve bu teknokentin faaliyet alanı içerisinde, kendi faaliyetleri anlamında yazılımla ilgili büyük bir çalışma ve çaba göstermeleri bizi ziyadesiyle memnun etmiştir’’ dedi.

Malatya Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz da yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Teknokentin farkındalığını artırmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Dr. Kocamaz, “ Hem Malatya için teknokentin önemini vurgulamak hem de teknokentin sıkıntılarını gidermek ve firmalarımızın da projelerinin de tanınmasını sağlamak. Çünkü kayda değer çok iyi firmalarımız ve çok iyi projeleri var. Bunların ilin yetkin insanları tarafından tanınmasını istiyoruz. Bu noktada biz ilk etkinliğimizi Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı çağırarak yaptık. Malatya Teknokent inşallah Malatya’nın geleceğini planlayan bir yer. Çünkü Malatya kayısı üretiyor, Malatya tekstil üretiyor. Bunlar bugünü şekillendirebilir. Ama hepiniz biliyorsunuz ki, geleceği teknoloji şekillendirecek. Ve bunun da ana merkezi inşallah teknoparklar olacak. Oluyor da. Dünyada bunun 10’larca, 100’lerce örneği var. Gelişmiş tüm ülkeler şu anda teknokentler üzerinden çok ciddi katma değer üretiyorlar. Hepimizin yakından tanıdığı Silikon Vadisi. Amerika’nın bilgisayar noktası, Amerikan’ın bilgisayar, yazılımlar noktasındaki bel kemiğini oluşturuyor. Fransa’da bir Sophia Antipolis Teknokent’i tek başına Fransa’nın dörtte bir bütçesini, katma değerini üretiyor. Dolayısıyla teknokentler bir ülkenin kaderini belirleyecek mekânlar. Burada üretilecek her proje bunu sağlayacaktır. Hep birlikte, ilin dinamikleriyle birlikte biz Malatya Teknokent ’ini layık olduğu yere çıkartmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Teknokentimizin bazı problemleri de var. Bu toplantılar sayesinde problemlerimizi bizzat yetkilisine bildirerek problemlerin çözülmesi noktasında destek isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA