Etiyopya Cumhurbaşkanı Wirtu, Türkiye'de

TBMM'ye ziyarette bulunan Wirtu, Başkan Vekili Aydın ile görüştü.

TBMM'ye ziyarette bulunan Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ile görüştü.

Aydın, kabulde yaptığı konuşmada, Wirtu'yu Türkiye'de görmekten ve parlamentoda ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin Afrika'daki en önemli ortaklarından biri olan Etiyopya ile ilişkilerin her alanda mükemmel bir seviyeye ulaşmasını hedeflediklerini ve bu ülkeye önem verdiklerini belirten Aydın, sadece bugün değil, 1896'dan, 2. Abdülhamid döneminden beri iki ülke arasında sıkı diyalog olduğunu ve Türkiye'nin Sahra altı Afrika'daki ilk büyükelçiliğini Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da kurduğunu anımsattı.

Her iki ülkenin, ilişkileri ve hedefleri daha da yukarıya taşımaya önem verdiğini dile getiren Aydın, Etiyopya'nın Afrika Birliği nezdindeki önemini de bildiklerini ve bunu son derece önemsediklerini bildirdi.

Her alanda işbirliğinin yanı sıra özellikle parlamentolar arası işbirliğine de ciddi bir önem atfettiklerini belirten Aydın, bu ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı ziyaretlerin artırılmasını istediklerini kaydetti.

Wirtu ve beraberindeki heyet görüşmenin ardından Meclisin, FETÖ'nün darbe girişiminde atılan bombalar sonucu hasar gören bölümlerini gezdi.

Başkan Vekili Aydın, o gece yaşananlara ilişkin heyete bilgi verdi.

Daha sonra Wirtu ve Aydın, Şeref Holünde bombanın düştüğü alana birlikte karanfil bıraktı.

Wirtu ve beraberindeki heyet, Başkan Vekili Aydın'ın refakatinde TBMM Genel Kurul Salonunu da gezdi.

Kaynak: AA