Albayrak'tan Saray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özer'e Ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Saray ilçesinde Saray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fikret Özer’i ziyaret etti.

Başkan Özer’den birlik çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Albayrak'a Büyükşehir Belediyesinin hayvancılık ve hayvan yetiştiricileri hakkındaki çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Albayrak, belediye olarak her zaman hayvancılığın ve hayvan yetiştiricilerinin yanında olduklarını ifade ederek, sütün insan sağlığında büyük önem taşıdığını ve Dünya Süt Günü'nde yapılan etkinlikte süt içme alışkanlığını çoğaltmak için gençlere ve öğrencilere süt dağıttıklarını söyledi.

Süt üreticisinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirten Albayrak, şunları kaydetti:

'Mandacılığı Geliştirme Projesi, Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi, Mera iyileştirme ve Yönetimi projesi, Baklagil Yem Bitkisi Tohum Dağıtımı Projesi, Hayvan Suyu Göletleri Yapım Projesi, Arıcığı Geliştirme ve Yönetimi Projesi, Hayvancılığı Geliştirme Çiftçi Eğitim Projesi, Sıvat(Su Yalağı) Yapımı Projesi ile hayvancılığı destekledik, kısa bir zamanda da Gezen Tavuk Yumurtacılığını Geliştirme Projesini hayata geçirdik.'

Kaynak: AA