AK Parti Muğla İl Başkanı Mete Açıklaması

'Kadastrodan kaynaklı zilyetlik arazilerin Hazine'ye yazılmasıyla ilgili, köylerimizin mağduriyetiyle ilgili çalışma başlattık. Sorunun çözülmesi için Meclisimizin kanun çıkartması gerekiyor. Bunu da iki milletvekilimizle çözeceğiz'

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla ve Marmaris'teki zilyetlik arazi sahiplerinin sorunlarını çözeceklerini belirterek, 'Kadastrodan kaynaklı zilyetlik arazilerin Hazine'ye yazılmasıyla ilgili, köylerimizin mağduriyetiyle ilgili çalışma başlattık. Sorunun çözülmesi için Meclisimizin kanun çıkartması gerekiyor. Bunu da iki milletvekilimizle çözeceğiz.' dedi.

Mete, il başkanı olduğu kooperatifin imar durumu ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine, Marmaris'te gazetecilere açıklama yaptı.

Mete, İçmeler Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 1994'te üye olduğu Gölenye Yapı Kooperatifinin imar sorunlarının çözülmesinde yıllardır sorunlar yaşandığını söyledi.

Mete, ilçe başkanlığı görevi süresince başkanlığını yürüttüğü kooperatifin imar sorunlarını çözemediğini belirterek, 'Siyasi gücümü, makamımı, mevkimi bu arazinin sorunlarını çözmek için kullanmadığımın en güzel göstergesi budur.' dedi.

AK Parti İlçe Başkanı değil de sıradan bir vatandaş olması halinde kooperatifin imar sorunlarını çözebileceğini vurgulayan Mete, 'O zamanın CHP'li Turunç Belediye Başkanı, AK Partili olduğum için defalarca 'İmara karşı çıkıyoruz' diye dilekçeler vermiş ve o arazinin imara açılmasını engellemiştir.' diye konuştu.

- 'Zulmün önüne geçeceğiz'

Mete, vatandaşların imar sorunlarıyla kendisi kadar ilgilenen başka kimse olmadığını belirterek, şunları söyledi:

'Köylüler de bilir imar sorunlarının çözülmesi için gayretimi. Marmaris'in köyleri ile olan sorunları, sadece imar değil kadastro sorunlarını da bakan düzeyinde ilettim. Kadastrodan kaynaklı zilyetlik arazilerin Hazine'ye yazılmasıyla ilgili, köylerimizin mağduriyetiyle ilgili çalışma başlattık. Sorunun çözülmesi için Meclisimizin kanun çıkartması gerekiyor. Bunu da iki milletvekilimizle çözeceğiz. Gerçek arazi sahiplerinin mağduriyetini gidereceğiz. Buradaki zulmün önüne geçeceğiz.'

İmar planlarının engellemesinin Muğla'ya ihanet olduğunu vurgulayan Mete, 'Biz milletvekillerimiz, belediye başkanları, il başkanları ile bir araya geldik. 'Bunu Muğla için ne yapabiliriz' diye yaptık. Karşı partiden 'Şunu da engelleyelim' diye bir zihniyetimiz yok. Marmaris'e, Muğla'ya her türlü katkıyı vermeye hazırız.' diye konuştu.

Mete, siyasi görev süresi içinde mevki ve makamını halk için kullandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA