Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı ilçesinde, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Doğal Yaşam Merkezi'nde düzenli olarak yapılan kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmaları ile sokak hayvanlarının nüfusunun kontrol altına alındığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilerek tedavileri tamamlanan yardıma muhtaç hayvanlar, bulundukları yerlere bırakılmadan önce sahiplendirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Özellikle trafik kazası nedeniyle veya doğuştan engelli olan hayvanlara özel ilgi gösterilip bir yuvaya kavuşmaları için çaba sarf ediliyor.

İlçede 2009 yılında bugüne kadar 8 bine yakın sokak hayvanını sahiplendiren Doğal Yaşam Merkezi, 2016 yılı içinde bin 200 hayvan sahiplendirdi.

- Başkan Kurt, vatandaşlarla bir araya geldi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan Mimar Sinan Sitesi'nde yapılan toplantıya katılan Kurt, Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi hakkında site sakinlerinin sorularını cevapladı.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Olcay Öz Çokar da katılıdı.

- TÜMSİAD Şube Başkanı Engiz'e ziyaret

Eskişehir Çarşı Polis Merkezi Amiri Mustafa Koç ve Cafer Savrum, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz'i ziyaret etti.

Koç, ziyarette yaptığı konuşmada, sorumluluk sahalarında, azami derecede vatandaşın güvenliğini sağlamak için ekip arkadaşlarıyla koordineli çalıştıklarını bölgedeki muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları güvenlik önlemlerinin nasıl alınması gerektiği hususunda bilgilendirdiklerini belirtti.

Engiz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA