DİKA İlçe Geliştirme Platformu Kurdu

Siirt'te Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından ilçe geliştirme platformu kuruldu.

Bir otelin toplantı salonunda DİKA Koordinatörü Erdal Özçelik tarafından platform etkinlikleri kapsamında İlçe Proje Ofisinde görevli personele 'Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi' verildi.

DİKA Koordinatörü Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirme platformu kurmalarındaki amacın ilçeleri kalkındırmak olduğunu söyledi.

Kalkınmanın bir ekip işi olduğunu kaydeden Özçelik, şöyle konuştu:

'Biz DİKA olarak kalkınma ekibi içinde yer almak istiyoruz. İlçelerimizde bulunan proje ofislerini aktif hale getirerek bunların işler hale gelmesi yolu ile bölgemizin, ilçelerimizin sorunlarına çözüm bulmak, bir ekip ruhuyla iş ve işlemleri gerçekleştirmek amacıyla bu ofislerimizi kurduk. İlk faaliyet olarak da sorunlara karşı aynı dili konuşmak, aynı mantıkla yaklaşabilmek için İlçe Proje Ofisinde bulunan personelimize proje yazma eğitimleri veriyoruz. Bu çalışmaların ilerisi için uzun soluklu çalışmalar olacağının bilincindeyiz ve faydalı olacağının kanısındayız.'

Özçelik, Dicle Kalkınma Ajansı, yatırıma yönelik çalışmalar başta olmak üzere dış fonlar ve planlama ve projelendirmeye yönelik çalışmalarda kendi personeli ile ya da hizmet sağlama yoluyla teknik destek sağlayabileceğini ve platforma eşlik etmenin yanı sıra alınan kararlar doğrultusunda proje ofislerini koordine edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA