GTO Heyeti, Erbil'de İncelemelerde Bulundu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu heyeti, karşılıklı ilişkileri geliştirmek ve GTO Erbil ofisinin çalışmalarını yerinde görmek için Irak’ın Erbil kentinde temaslarda bulundu.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, GTO Başkan Yardımcısı Sadık Koçak ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Melekoğlu’nun yer aldığı heyet, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Ticaret Ateşesi Zihni Tuğrul, Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Jaleel Al Khayat ve Gaziantep’ten alım yapan Iraklı firmaları ziyaret etti.

Hıdıroğlu, GTO Erbil Ofisi’nin çalışmaları ve Irak-Türkiye ilişkilerinin geleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyaretlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, GTO Ofisinin Gaziantepli firmaların bölgedeki varlığı açısından olumlu bir algı yarattığını gözlemlediklerine ve Irak pazarının büyük potansiyel taşıdığını ve bu potansiyelin en iyi şekilde kullanılması için oda olarak her türlü altyapıyı hazırlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Irak’taki durumun daha stabil hale gelmesinin ardından pazarda ciddi hareketliliğin yaşanacağını dile getiren Hıdıroğlu, 'Bölgede temel ihtiyaç maddeleri ve alt yapı konusunda özellikle şu an Musul'daki bazı bölgelerden talepler başladı. Bu konuda GTO Erbil Ticaret Ofisimiz aracılığıyla Gaziantepli firmalarımızı bilgilendirmeye ve geleceğe hazırlanmaya çalışacağız.' dedi.

Erbil Ticaret Ateşesi Zihni Tuğrul, GTO heyetini kabulünde GTO'nun Erbil'de ofisi bulunmasının önemine değinerek Gaziantep sanayisinin ve ticaret kültürünün Erbil için örnek olduğunu söyledi.

Kaynak: AA