Dünya Melek Yatırım Forumu

Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany: 'Hükümetin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi adına attığı adımlar ve sağladığı vergi teşvikleri neticesinde Türkiye, cazip bir girişimcilik merkezi olma yolunda hızla ilerliyor' 'Kurumsal yatırımcılara en önemli tavsiyem açık fikirli olmaları ve daha az bildikleri alanlara yatırım yaparak yeni bakış açılarıyla büyümeye odaklanmalarıdır'.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany, Türkiye'nin girişimcilik açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, 'Hükümetin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi adına attığı adımlar ve sağladığı vergi teşvikleri neticesinde Türkiye, cazip bir girişimcilik merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.' dedi.

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu'nda konuşan Doany, girişimci, melek yatırımcı ve kurumsal yatırımcı arasındaki iş birliğinin önemini vurgulayarak başarılı girişim ve melek yatırım stratejilerini anlattı.

Doany, Türkiye’nin girişimcilik açısından büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayarak, “Girişimlere sağlanan destek, ülke ekonomilerinin gelişmesinde önemli rol oynuyor.” dedi.

Kurumların melek yatırımcılar ve girişimcilerle yapacakları iş birliklerinin yerel ekonomiler ve küresel piyasalarda olumlu etki yaratacağını ifade eden Doany, 'Melek yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar, yenilikçi fikirlere yaptıkları yatırım ve sağladıkları desteklerle yeni iş alanlarının doğmasında ve bu alanlarda yaratılan ek istihdamla birlikte ülke ekonomisinin gelişiminde önemli rol oynuyorlar. Hükümetin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi adına attığı adımlar ve sağladığı vergi teşvikleri neticesinde Türkiye, cazip bir girişimcilik merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.' diye konuştu.

Doany, kurumların girişimcilerle yaptıkları iş birliklerinin, onlara müşterilerinin her geçen gün daha da farklılaşan ihtiyaçlarına en yenilikçi ürün ve hizmetlerle cevap verebilme gücünü sunduğunu ve girişimcilere de iş fikirlerini kurumsal bir gücü arkalarına alarak hayata geçirebilme imkanı sağladığını ifade etti.

Kurumsal yatırımcıların, girişim sermayesi fonlarına kıyasla daha hızlı ve daha esnek olduğunu dile getiren Doany, 'Melek yatırım ağları ve kurumsal yatırımcılar, girişimcilerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirilebilmeleri için ihtiyaç duydukları sermaye ve bilgi birikimine, sermaye sahiplerinin de yatırım yapmak için cazip iş fikirlerine ulaşmaları açısından ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. Kendi kişisel tecrübemden yola çıkarak kurumsal yatırımcılara en önemli tavsiyem açık fikirli olmaları ve daha az bildikleri alanlara yatırım yaparak yeni bakış açılarıyla büyümeye odaklanmalarıdır.' dedi.

Doany, Türk Telekom olarak inovasyonu tüm işlerinin merkezine koyduklarını ve girişimcilik ruhunu çok önemsediklerini vurgulayarak, girişim hızlandırma programı Türk Telekom PİLOT sayesinde 2013’ten beri birçok yenilikçi iş fikrine sağladıkları nakit desteği ve yönetimsel bilgi birikimiyle ekosistemin gelişmesine katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA