Sorgun Devlet Hastanesi İnşaatı Tamamlandı

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun’a yapılan yeni devlet hastanesi inşaatının tamamlandığını bildirdi.

Soysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni hastane binasının kesin kabulünün yapıldığını, kalan çok küçük işlerin müteahhit firma tarafından tamamlanacağını belirtti.

Yakın bir zamanda hem Yozgat Şehir Hastanesinin hem de Sorgun Devlet Hastanesinin resmi açılışının yapılacağını kaydeden Soysal, şunları söyledi:

'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her iki hastanenin yapılacak olan ortak açılışına katılmaya söz vermişti. Allah'tan önemli bir neden olmazsa, Sayın Cumhurbaşkanımız ilimizi tekrar ziyaret edecek ve yapılacak bazı açılışlara katılacak. Şu an kesin tarih belli değil ama kısa sürede bu tarih belirlenecek.'

Soysal, Yozgat ve özellikle Sorgun Devlet Hastanesi'nde sıkıntısı çekilen uzman hekim açıklarının da kapatılacağını dile getirerek, 'Yozgat Devlet Hastanesinde 35-40 uzman hekim çalışırken şu anda 97 uzman hekim Şehir Hastanesinde görev yapıyor. Yine Sorgun Devlet Hastanesine de son atamalarla 8 uzman atandı. Önümüzdeki günlerde 8-10 uzman ataması daha yapılarak sıkıntılar giderilecek.' dedi.

Kaynak: AA