GÜNDEM / 12 Şubat 2017

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bahreyn’de

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife tarafından resmi törenle karşılanacak, Erdoğan’a 'Şeyh İsa bin Salman Al Halife Madalyası' tevdi edilecek.

- Türkiye ile Bahreyn arasında yapılacak anlaşmaların imza töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Halife tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Manama) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti İçel İl Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(İçel/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 97. yıl dönümü programına ve AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılacak.

(Kahramanmaraş/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(Muğla/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ağrı'da AK Parti Ağrı İl Danışma Toplantısına katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

(Ağrı/11.00/13.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, esnaf temsilcileri ve iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi Amirliği açılışına katılacak, AK Parti İl Danışma Kuruluna iştirak edecek, şehit ailesi ve esnaf ziyareti gerçekleştirecek ve STK temsilcileriyle akşam yemeğinde buluşacak.

(Adıyaman/09.15-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Milletvekilleri Toplantısı Değerlendirme Oturumu sonrasında gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı yapacak.

(Konya/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Boyabat Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek iş adamlarıyla toplantı yapacak, Valiliği ziyaret edecek, AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katılacak, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Sinop/12.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan illerde Cazibe Merkezleri toplantılarına iştirak edecek.

- Elvan ayrıca valilik ziyaretlerinde bulunacak.

(Kars/10.00/Ardahan/13.00/Iğdır/17.00/Ağrı/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve yatırımcılarla toplantı yapacak, AK Parti Gümüşhane Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'ne katılacak, Gümüşhane'de Belediye ve Valiliği ziyaret edecek, Gümüşhane TSO ve Esnaf Odaları Yönetim Kurulu üyeleri ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

(Bayburt/10.00/Gümüşhane 15.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin açılış töreni Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla Kazım Karabekir Stadı'nda yapılacak.

(Erzurum/19.30) (Fotoğraflı)

2- Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası son 16 turu rövanş maçında Ardeşen Gençlik, Hırvatistan'ın Lokomotiva Zagreb takımını konuk edecek.

(Rize/18.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 20. haftaya Akhisar Belediyespor-Çaykur Rizespor, Atiker Konyaspor-Antalyaspor, Kasımpaşa-Medipol Başakşehir, Galatasaray-Kayserispor maçlarıyla devam edilecek.

(Manisa/13.30/Konya/16.00/İstanbul/13.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 18. hafta Anadolu Efes-Best Balıkesir, Fenerbahçe-Yeşilgiresun Belediyespor müsabakalarıyla sürecek.

(İstanbul/17.00/19.00) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 17. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş ile Fenerbahçe, Beşiktaş Akatlar Arena'da karşılaşacak.

- Günün diğer maçlarında BOTAŞ-Galatasaray, İçel Büyükşehir Belediyespor-Girne Üniversitesi, Canik Belediyespor-Hatay Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/15.30/Adana/İçel/Samsun/14.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 15. haftası VakıfBank-Sarıyer Belediyespor maçıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda Efeler Ligi'nin 15. haftasına Maliye Piyango-Şanlıurfa Memleketspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-İnegöl Belediyespor karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Ankara/14.00/İstanbul/17.00)

8- Hentbolda Bayanlar Süper Lig'in 18. haftasına 2, Erkekler Süper Lig'in 17. haftasına ise 5 maçla devam edilecek.

9- TFF 1. Lig'de 20. haftaya Bandırmaspor-Altınordu, Sivasspor-Samsunspor, Giresunspor-Şanlıurfaspor, Adana Demirspor-Büyükşehir Gaziantepspor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Balıkesir/Sivas/13.00/Giresun/16.00/Adana/18.30) (Fotoğraflı)

10- Spor Toto 2. Lig'de 22, Spor Toto 3. Lig 2 ve 3. gruplarda ise 22. hafta karşılaşmaları oynanacak.

ÖZEL HABER

1- Hazineden yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekecek önemli karar

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- 'İstanbul Finans Merkezi programı kapsamında yurtdışındaki yatırımcıların Türkiye'de yabancı para cinsinden borçlanma aracı ihraç etmelerinin önünü açacağız'

- 'Hazinenin söz konusu düzenlemesiyle Türkiye'deki finansal derinliğin artırılmasına ve İstanbul Finans Merkezi projesinin hedeflerine ulaşmasına yönelik önemli bir adım atılmış olacak. Yabancı finans aktörlerinin ülkemize gelmesi teşvik edilecek'

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Markaların İstanbul Autoshow hazırlıkları tam gaz sürüyor

- Türkiye otomobil pazarının en çok tercih edilen markalarının büyük bölümü, 21-30 Nisan'da gerçekleştirilecek İstanbul Autoshow 2017 için hazırlıklarını sürdürüyor

- Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt:

- 'Böylesine önemli bir aktiviteye katılmak, sektörümüzün gücünü ve bu ülkeye inancını göstermesi bakımından da önemlidir'

- Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker:

- 'Fuarda yer alacak markaların Türk tüketicilerin en çok tercih ettiği markaların başında geliyor olmaları son derece önemli bir kriter'

- Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet:

- 'Katılmayan markalar olmasına rağmen fuara olan ilginin azalacağını düşünmüyoruz'

- Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş:

- 'Fuarın sektöre destek olacağını düşünüyoruz'

- Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Direktörü Şükrü Bekdikhan:

- 'İstanbul Autoshow otomotiv pazarında önemli bir dinamizm yaratıyor'

(Mücahid Eker/İstanbul)

3- 125 binden fazla kişi sigortadaki parasını unuttu

- Bankadaki hesabını unutarak buradaki parasını almayan vatandaşlar, sigorta şirketlerindeki birikimlerini de hatırlamadı

- Bu yıl 125 binden fazla sigortalı, sigorta şirketlerinde para bıraktı

- Güvence Hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük:

- 'Bu yıl 125 bin 885 kişi sigortadaki parasını unuttu. Bu kişilerin unuttuğu toplam meblağ 42 milyon 99 bin 911 lira'

- 'Bu paralar 15 Haziran 2017'ye kadar sigortalılar tarafından aranmaz ve tahsil edilmez ise 31 Haziran 2017'ye kadar sigorta şirketleri tarafından Güvence Hesabı'na devredilecek'

(Sümeyye Dalkılınç/Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA