CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması

'(Anayasa değişikliği referandumu) Bu, CHP ile AKP arasında bir yarış da değildir. Bir parti meselesi de değil, bunu anlatacağız insanlara, ikna edeceğiz'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili, 'Bu CHP ile AKP arasında bir yarış da değildir. Bir parti meselesi de değil, bunu anlatacağız insanlara, ikna edeceğiz.' dedi.

İnce, partisinin il başkanlık binasında anayasa değişikliğine ilişkin yapılması öngörülen referandumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yalova'da referandumda 'hayır' oyu çıkacağını iddia eden İnce, anayasanın değişmesi halinde Türkiye'yi nelerin beklediğini vatandaşa anlatacaklarını söyledi.

İnce, anayasa değişikliğinin neler getirdiğini kırmadan, dökmeden anlatacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Kimseyi kırmadan dökmeden, bunun neler getireceğini anlatacağız. Yasama yetkisinin milletten alınıp tek kişiye verileceğini, 80 milyonun bütçesini bir kişi yapacağını anlatacağız. Pes etmeyeceğiz. Atatürk'e verilmeyen meclisi feshetme yetkisini bir kişiye verilmesini anlatacağız. Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk’e başkomutanlık yetkisi 3 aylığına verildi. Şu anda ömür boyu başkomutanlık vereceğiz. Hiç gitmeyebilir seçilen biri. Giderken de oğluna devredebilir. Böyle bir şey olamaz. 1876’dan beri bir demokrasi mücadelemiz var. 140 yıllık bu mücadeleyi sonlandıramayız. Bu, CHP ile AKP arasında bir yarış da değildir. Bir parti meselesi de değil, bunu anlatacağız insanlara, ikna edeceğiz.'

İnce, değerlendirmelerinin ardından partililerle esnaf ziyaretleri yaptı.
Kaynak: AA