Bursa Endüstri Zirvesi'ni 45 Bin Kişi Ziyaret Etti

BTSO Başkanı Burkay: 'Ticari Safari Projesi ve UrGe projemizle dünyanın dört bir yanından iş profesyonellerini ağırladığımız zirve, Bursa'ya ve sektöre yakışan bir organizasyon oldu'.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ iş birliğiyle düzenlenen Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Fuarı, Kalıp Avrasya 2017 ve Bursa Otomasyon Fuarını aynı çatı altında buluşturan "Bursa Endüstri Zirvesi"ni yaklaşık 45 bin kişi ziyaret etti.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, kentteki yılın son fuarı Endüstri Zirvesi, 4 gün boyunca 44 bin 665 ziyaretçiyi ağırladı.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 30 Kasım'da kapılarını açan zirveye, 25 ülkeden 410 firma katılırken, 7 ayrı holde 40 bin metrakarelik alanın tamamı doldu. 250 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefiyle hazırlanan zirveye, stantlı katılımcı sayısının 3 katı kadar da yabancı alıcı misafir oldu.

Zirveye 6 kıtadan 60'tan fazla ülkeden bin 200'e yakın iş dünyası temsilcisi katıldı. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere Almanya, İtalya, Srilanka, Vietnam, Avustralya, İrlanda, Uruguay, Letonya, Tayland, Kolombiya, Malta gibi ülkelerden Bursa'ya gelen iş dünyası temsilcileri, fuarda stant açan firmalarla yeni iş bağlantıları kurdu.

Zirvenin ikinci gününde gerçekleştirilen B2B görüşmeleri de sektör temsilcilerinin yabancı firmalarla yeni iş bağlantıları kurmasını sağladı. BTSO'nun Ticari Safari ve Ur-Ge projeleri kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonuna katılan 300'e yakın katılımcı 9 saatte yaklaşık 700'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.

- "Her yıl projelerimizin sayısını artırıyoruz"

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ihracat ve üretim üssü olan Bursa'nın aynı zamanda bir fuar şehri olduğunu Endüstri Zirvesi ile bir kez daha dünyaya gösterdiğini kaydetti.

BTSO'nun liderliğinde Bursa tarihinin en kalabalık alım heyetinin ağırlandığı zirvede yapılan ticaretin kentin ve ülkenin ihracatına büyük katkı sağladığını aktaran Burkay, şunları ifade etti:

"Dört yıl önce 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' inancıyla çıktığımız yolda her yıl projelerimizin sayısını artırıyor, sektörlerimizin daha fazla büyümesi için çaba sarf ediyoruz. Yılın son fuarı olan Endüstri Zirvesi de bunun bir göstergesi. Ticari Safari Projesi ve Ur-Ge projemizle dünyanın dört bir yanından iş profesyonellerini ağırladığımız zirve, Bursa'ya ve sektöre yakışan bir organizasyon oldu. 2018 yılında da yeni fuar ve alım heyeti organizasyonlarımıza devam edeceğiz. Fuar organizasyonumuza katılan tüm üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: AA