Ören'de Suların Yükselmesi Faciaya Neden Oluyordu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesinde gece saatlerinde başlayan aşırı yağış dere yatağında sele neden oldu. Yağış nedeniyle mahalleden geçen derenin de faaliyete geçerek sularında yükselmesi faciaya neden oluyordu.

Ören'de Suların Yükselmesi Faciaya Neden Oluyordu
Bölgede yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle Milas’a bağlı Ören Mahallesinde gece saatlerinde şiddetli yağmurların yağmasına neden oldu. Yağışlar nedeniyle bölgede suların yükselmesiyle mahalleden geçen ve belli bölgelerinde alternatif yolların da bulunduğu dere yatağı da faaliyete geçti.

Gece saatlerinde havanın aşırı yağışlı olması nedeniyle Ören’deki ikametlerine biran önce ulaşmak isteyen Erhan Şenol ve arkadaşları mahalle girişinde bulunan petrol istasyonunun arkasından geçen ve yetkililer tarafından bir süre önce revize edilerek yükseltilen dere yatağındaki yolu kullanmak istedi.

Şenol, aracı ile bölgeden geçmek istediği sırada suyun yükselerek şiddetli akımına kapılmasıyla arkadaşları ile birlikte dere yatağında denize doğru sürüklenmeye başladı.

Suya kapılan araç şans eseri belirli bir süre sonra durmasıyla araçta bulunanlar durumu yakınlarına bildirdi.

Kısa süre sonra olay yerine ulaşan vatandaşların yakınları sele kapılan aracı traktör ve kepçe yardımıyla bulundukları yerden çıkardı.

Meydana gelen olayda şans eseri her hangi bir facia yaşanmazken, mahallede ikamet eden vatandaşlar bölgedeki dere yatağından geçen yolun biran önce yeniden ele alınmasını ve yerine köprü yapılarak daha güvenli bir geçiş sağlanmasını isteyerek duruma tepki gösterdiler.
Kaynak: İHA