Muğla'da Dezavantajlı Kişiler İçin Mesleki Eğitim Projesi

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğinde hazırlanan, 'Ege İncisi' projesi ile suça sürüklenmiş çocuklar ve dezavantajlı sosyal gruplardaki kişilere mesleki eğitim verilecek Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz: 'Açık cezaevinde tahliyesine az bir süre kalmış hükümlüler ile denetimli serbestliğe tabi tutulanları proje ortağı ediyoruz'.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğinde hazırlanan, "Ege İncisi" isimli proje ile suça sürüklenmiş çocuklar ve dezavantajlı sosyal gruplardaki kişilere mesleki eğitim verilecek.

Projeye ilişkin protokol, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve İŞKUR Müdürü İlyas Sarıyerli tarafından imzalandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığında düzenlenen imza töreninde konuşan Yavuz, Muğla için önemli bir projeye imza attıklarını bildirdi. Amaçlarının vatandaşlara bir nebze olsun katkı sağlayabilmek olduğunu belirten Yavuz, şunları söyledi:

"Proje ile açık cezaevinde tahliyesine az bir süre kalmış hükümlüler ile denetimli serbestliğe tabi tutulanları proje ortağı ediyoruz. Proje 2018 yılı sonuna kadar devam edecek. Projeye 18 yaşından küçük engelli kardeşlerimizi de dahil etmek istiyoruz. Projenin uygulanacağı alan sadece Muğla'nın merkezi değil, tüm ilçeler dahil olacak. Amacımız tüm kurumlar ile bir olmayı, beraber olmayı ve vatandaşlarımız ile birlikte güçlü olmayı hedefliyoruz."

Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da diğer illere de örnek olabilecek Ege İncisi isimli projenin büyük bir özveri ile hazırlandığını kaydetti.

Proje çerçevesinde, farklı meslek dallarında işbaşı eğitim programları düzenleneceğini belirten Çetinkaya, "Proje ile başta suça sürüklenmiş çocuklar olmak üzere, dezavantajlı sosyal grupları oluşturan fertlerin, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbaşı eğitim programlarından yararlandırılmaları ve sonrasında da istihdam edilmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor." dedi.

İŞKUR Müdürü İlyas Sarıyerli ise projenin paydaşları ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Projede Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Müzeyyen Yıldırım koordinatör olarak görev alacak.

Proje kapsamında, 3'er aylık periyotlar halinde gönüllü işletmelerde işbaşı eğitim programları düzenlenecek. Katılımcılara günlük 54 lira cep harçlığı verilecek. Katılımcıların genel sağlık sigortaları ve iş kazası meslek hastalığı primleri Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce karşılanacak. Proje kapsamında, işbaşı eğitim programlarını başarılı şekilde tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri, sertifikaları verilecek.
Kaynak: AA