Kaymakam Halim Açıklaması Muhtarlar Bizim Çözüm Ortağımız

Simav’ın köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Kaymakam Türker Çağatay Halim, 2017 yılında gerçekleştirilen yatırımları anlattı.

Kaymakam Halim Açıklaması Muhtarlar Bizim Çözüm Ortağımız
Eynal Firuze Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Simav’ın belde ve köylerine yapılan yatırımlar ele alındı. Toplantıya Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, İl Genel Meclisi üyesi Kahraman Aktay, Özel İdare Müdürü Recep Yalçın, Belde Belediye Başkanları ve Muhtarlar katıldı.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan’ın selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından, 2017 yılı yatırımlarını tek tek ele alan Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, son yıllarda muhtarlara verilen önem ve değer ile özlük haklarının iyileştirildiğini belirterek, "Muhtarlar bizim gözümüz ve kulağımızdır" dedi.

Kaymakam Halim, “2017 yılı itibariyle 46 köy ziyareti yaptık. 11 milyon 606 bin 500 TL bütçe ile 83 köyde 235 proje gerçekleştirdik. Bu yıl köy ve belde yollarımızda 31 kilometre Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt çalışması yaparak, son üç yılda toplam 50 kilometre BSK asfalt yola kavuşturduk. Beyce köy kavşağını tamamlayıp, muhtemel kazaları önledik. 2017 yılında ilçemizde ölümlü 13 trafik kazası meydana geldi. Kazaların yüzde 80’i traktör ve motosiklet kazaları olarak kayda geçti. Jandarma ve polis teşkilatımızın yıl boyunca yapmış olduğu operasyonlarda, 73 gram uyuşturucu, 500 kök kenevir ele geçirilerek 48 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Bu rakam Türkiye ortalamasının altındadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile 13 bin 130 vatandaşımıza 16 bin 942 lira tutarında sosyal yardım ulaştırıldı. Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ‘Genç Çiftçi’ projeleri başarılı bir sınav verdi. 32 çiftçiye 30’ar bin lira karşılıksız hibe tahsis edilerek 960 bin lira ödendi. 15 bin 67 hektar alanda kadastro yenileme çalışmaları gerçekleştirildi” diye konuştu.

Yemek ikramının ardından toplantı sona erdi. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA