Ziya Songülen'in Kabrine Anıt Yapıldı

Fenerbahçe’nin kurucu başkanı Ziya Songülen’in Aşiyan Mezarlığı’nda bulunan kabrine anıt yapıldı. Anıtın açılışına Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da katıldı.

Ziya Songülen'in Kabrine Anıt Yapıldı
Fenerbahçe’nin kurucu başkanı Ziya Songülen’in kabrinin arka kısmına yapılan anıtın açılış töreni Aşiyan Mezarlığı’nda gerçekleşti. Anıt açılışına Ziya Songülen’in aile yakınları, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile sarı-lacivertli yöneticilerden Mahmut Uslu ve Ozan Balaban da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Yıldırım, insanlar üzerinde sevgi oluşturmanın hayattaki en zor şeylerden biri olduğunu ifade ederek, “Bundan 110 yıl önce Ziya Songülen zor olanı başardı ve Türk ulusunu Fenerbahçe sevgisiyle tanıştırdı. Fenerbahçe, dünyada 9 dalda faaliyet gösteren, yüzlerce sporcusu ile Türk sporuna yaptığı katkılar ile Türkiye Cumhuriyeti’nin en başarılı kulübüdür. Aynı zamanda kuruluşundan beri belli sorumlulukları üstlenen ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Fenerbahçeli 110 yıldır çalışmaktadır, övünmektedir ve güvenmektedir. Rahmetli Ziya Bey sayesinde bu sevgiyi tattık ve Fenerbahçe ile tanıştık. Camia adına sana şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aziz Yıldırım ve Songülen ailesi mezara çelenk bıraktı.
Kaynak: İHA