Üniversitede GAP Bölge Kalkınma İdaresi İle Proje İşbirliği İstişaresi Yapıldı

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi projeleri bilgilendirme sunumu ve proje işbirliği istişaresi yapıldı.

Üniversitede GAP Bölge Kalkınma İdaresi İle Proje İşbirliği İstişaresi Yapıldı
Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile davetliler hazır bulundu.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından Uzman Yılmaz Dağtekin, Uzman Akif İlkhan, Saha İdarecisi Arzu Karaaslan ve Proje Yöneticisi Dr. Muhyettin Sirer’in katılımıyla gerçekleştirilen istişare etkinliğinde GAP Bölge Kalkınma İdaresinin üniversite ve kamu ile gerçekleştirebilecekleri projelerden bahsedildi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından Uzman Yılmaz Dağtekin GAP’ın hayatımıza girişi ve etkilerinden bahsederken, kalkınma planları, tarım ve sulama konuları ile ilgili projelerden örnekler verdi. Proje Yöneticisi Dr. Muhyettin Sirer ise yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliğinin arttırılması konularındaki projelerden bahsetti. Saha İdarecisi Arzu Karaaslan Organik Tarım Küme projelerinden bahsederek, organik tarım projeleri konusunda Adıyaman’ın Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi birçok ili geride bırakarak birinci sırada olduğunu söyledi.

Uzman Akif İlkhan’da GAPYENEV Merkezi ve merkezde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Soru cevap kısmı ile devam eden istişare toplantısının ardından konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik sonunda ise Rektör Prof. Dr. Gönüllü tarafından katılımcılara adlarına Adıyaman Üniversitesinde dikilmiş fidan sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA