DTO'dan 'Kaynakçılık' Kursu

Denizli Ticaret Odası (DTO), iş dünyasından gelen talep doğrultusunda kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için kaynakçılık eğitimi başlattı.

DTO'nun sektöre mesleki yeterlilik belgesi sahibi kişiler yetirtirmek için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi'ndeki kaynak eğitim atölyesinde düzenlenen eğitimde, 15 kursiyere eğitim verilmeye başlandı.

Avrupa Birliği fonlarıyla hazırlanan Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi kapsamında, elektrik ark kaynağı ile dikiş çekme, küt ek ve bindirme kaynağı, yatayda küt ek ve bindirme kaynağı, çeşitli dolgu kaynağı, dikey kaynak ile yan ve tavan pozisyon kaynağı eğitimleri verilen kursiyerlere günlük 25 lira ödeniyor ve sigorta primleri karşılanıyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve şu ana kadar 209 kişinin başvuruda bulunduğu kursların 15'er kişilik gruplardan oluşacağı ve 1 aylık kursun sonunda, eğitimli ve işinde uzman kaynakçıların sektöre kazandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, kaynak eğitim atölyesinde başlatılan kursun ilk grubunu ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Birçok sektörde kalifiye eleman açığı bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Açtığımız kursla metal sektöründeki kaynakçı açığını gidermeyi, vatandaşımızı kalifiye eleman olarak istihdama katmayı, elemanların piyasada ihtiyaç duyulan kaynakçılık tipine uygun yetiştirilmesini ve mesleki yeterlilik belgesine kavuşmasını amaçlıyoruz. Eğitimin tamamlanmasının ardından işverenlerimiz ile kursiyerlerimizi buluşturarak, istihdama da katkı sağlayacağız. Denizli Ticaret Odası olarak, talep gelmesi durumunda ihtiyaca ve kalifiye eleman sıkıntısını gidermeye yönelik farklı kurslar açmaya hazırız." diye konuştu.

Kaynak: AA