GÜNDEM / 2 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars 6. Olağan İl Kongresi ile Iğdır 6. Olağan İl Kongresi'ne katılacak.

(Kars/13.00/Iğdır/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarım-Narenciye Çalıştayı, muhtarlar toplantısı ile Mezitli Belediyesi toplu temel atma ve açılış törenine katılacak, kanaat önderleri ile bir araya gelecek.

(İçel/10.30/13.30/15.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Başkanlığını, TÜYAP Fuar Merkezi Endüstri Zirvesi ve Metal İşleme Teknolojileri Fuarını ziyaret edecek, Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi inşaatı ile Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemede bulunacak ve ziyaretler gerçekleştirecek.

(Bursa/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik İl, Tapu ve Kadastro Bölge ile İlbank Bölge Müdürlüklerinin personeliyle kahvaltı yapacak, Tapu ve Kadastro Bölge ile İŞKUR İl Müdürlüklerinin yeni hizmet binalarının temel atma törenine katılacak, diI okulları açılışına iştirak edecek.

(Kayseri/10.00/11.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin Elbistan ve Dulkadiroğlu ilçe kongrelerine katılacak.

(Kahramanmaraş/10.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TASAV tarafından düzenlenecek "Doğumunun 100. Yıl Dönümünde Lider Türkiye İçin Alparslan Türkeş Vizyonu" konulu panele iştirak edecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Çal ve Güney ilçe kongrelerine katılacak.

(Denizli /11.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki tüm koruma kurulları üyelerinin katılımıyla düzenlenecek olan Koruma Kurulları Koordinasyon Toplantısına katılacak.

(Antalya/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'in 14. haftası, Teleset Mobilya Akhisarspor-Evkur Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor-Göztepe ve Beşiktaş-Galatasaray maçlarıyla başlayacak.

(Manisa/14.00/Karabük/16.30/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'in 14. haftasında Çaykur Rizespor-Denizlispor, MKE Ankaragücü-Ümraniyespor ve Samsunspor-Eskişehirspor maçları oynanacak.

(Rize/Ankara/13.00/Samsun/15.30) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece-Eskişehir Basket, Muratbey Uşak-Gaziantep Basketbol, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Darüşşafaka ve TOFAŞ-Galatasaray Odeabank karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/13.00/Uşak/İstanbul/15.15/Bursa/20.15) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 8. haftasında BOTAŞ-Fenerbahçe ve Çukurova Basketbol-Galatasaray maçları oynanacak.

(Ankara/13.30/İçel/14.00) (Fotoğraflı)

5- Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 10. haftasında Bursa Büyükşehir Belediyespor-Eczacıbaşı VitrA, Beşiktaş-Galatasaray, Fenerbahçe-Çanakkale Belediyespor, Halkbank-İlbank, Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Nilüfer Belediyespor ve Seramiksan-VakıfBank maçları oynanacak.

(Bursa/İstanbul/14.00/14.00/14.00/Ankara/15.00/İstanbul/16.00/Manisa/16.30) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 10. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

7- Hentbol Kadınlar Süper Lig 11. haftasında İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Eskişehir Şehir Koleji karşılaşacak.

(Fotoğraflı)(İzmir/16.00)

8- TFF 2. ve 3. Lig'de 15. hafta maçları başlayacak.

ÖZEL HABER

1- "Türkiye'nin en büyük tünelini bitirdik"

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "Dün itibarıyla Ovit Tüneli'ni açmayı hedeflemiştik ancak yaklaşık 10 gün önce yağan kar nedeniyle Ovit Dağı'nın geçit vermediğini görünce planlanandan 10 gün önce kontrollü bir şekilde geçişleri verdik"

- "İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında da Ovit'teki ikinci tüpü de bitirerek, iki gidiş iki geliş hizmet edecek şekilde insanımızın, sürücülerimizin, misafirlerimizin hizmetine sunacağız. Memnuniyetimiz, Türkiye'nin en büyük tünelini bitirmiş olduk"

(Cüneyt Çelik-Muhammet Mutaf/Kars)

2- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM

- Hakkari belediyecilik hizmetine kavuştu

- Hakkari Belediyesi, gerçekleştirdiği alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşları, yıllardır özlemini duyduğu belediyecilik hizmetleriyle buluşturuyor

- Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim:

- "Şehrimiz ciddi bir susuzluk yaşıyor. 3 bin 500 rakımlı iki yaylamız var. Bu yaylalardan şehre su getirme projemiz devam ediyor. Burada yüzde 85 başarı elde ettik"

- "Kanalizasyon projesinde çalışmalarımızı yıl sonuna kadar devam ettireceğiz. Kış gelmeden yüzde 85 seviyesine geleceğimizi düşünüyoruz. Bu çalışma ile Hakkari'de nüfusun yaklaşık yüzde 60'ı yeni kanalizasyon sistemine kavuşacak"

- "Yaklaşık 35 kilometrelik asfalt çalışmasını bitirdik. Bu, toplam yol ağımızın yüzde 35'lik bölümüne tekabül ediyor. Hakkari'de yolsuz, asfalt çalışması yapılmamış alan bırakmayana kadar bu çalışmalara devam edeceğiz"

(Yılmaz Kazandıoğlu/Hakkari)

3- SPK'dan "milyar dolarlık halka arz" ayarı

- Halka arzların, yüzde 30 yerli yatırımcı şartı dolayısıyla yurt dışına yönelmesinin önüne geçmek amacıyla SPK'nın sermaye piyasası araçlarının satışı tebliğinde değişiklik yapılarak söz konusu oran yüzde 20'ye düşürüldü

- EnerjiSA, Medical Park, Şok, Memorial, Defacto şirketlerinin halka arzı öncesinde yapılan düzenleme ile içeride satışın kolaylaştırılması hedefleniyor

- SPK Başkanı Vahdettin Ertaş:

- "Önümüzdeki aylarda çok büyük halka arzlar olacak. Milyar dolarlık halka arzlar bekliyoruz"

- "(Tebliğ değişikliği ile) Büyük halka arzların içeride daha fazla satılması için yurt içi kurumsal yatırımcı tabanını yüzde 10'a çektik. Bunu ihtiyaca göre daha yukarı ve aşağıya indirme hakkı da aldık. Bu büyük şirketlerin halka arzını kolaylaştırmak amacıyla yapılmış bir işlemdir"

(Belgin Yakışan MUTLU/ İSTANBUL)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA