Yerli Malı Haftası'nda Öğrencilere Meyve Dağıtıldı

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (İZKOMDER) Başkanı Orhan Doğan, Yerli Malı Haftası kapsamında İzmir'deki 8 bin öğrenciye meyve dağıttıklarını belirtti.

İZKOMDER tarafından yerli malı bilincinin artırılması amacıyla İzmir Sebze ve Meyve Hali'nde etkinlik düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, cumhuriyetin henüz ilan edilmediği bir ortamda düzenlenen İktisat Kongresi'nin yerli malıyla kalkınma konusunda önemli hedefler verdiğine işaret etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olan Türkiye'nin daha da ileriye gitmesi için yerli malların daha çok kullanılması gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk tarafından yerli mallarının tanıtıldığı ilk fuarın İzmir'de gerçekleştirildiğini anımsatan Demirtaş, İzmir Fuarı'nın o dönemden beri kentte devam ettiğini söyledi.

İZKOMDER Başkanı Orhan Doğan ise yerli malı denilince akla ilk gelenin sebze ve meyve olduğunu belirtti.

Sebze ve meyvenin ana merkezinin haller olduğunu anlatan Doğan, "Bizler de bu yıl öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla sebze ve meyve halimizde yerli malı etkinliği yapmayı düşündük. Bu etkinliği her yıl devam ettirmek istiyoruz. Yerli malı haftası süresince her gün bir okula, toplamda da yaklaşık 8 bin öğrencimize paketler halinde meyve dağıtımı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirler okundu.

Kaynak: AA