Afyonkarahisar POMEM'de Mezuniyet Heyecanı

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün (POMEM), 20. döneminde mezun olan 349 polis adayı için tören düzenlendi.

Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar POMEM'de gerçekleştirilen törende, polislik mesleğinin canı pahasına görev yapılan bir meslek olduğunu söyledi.

Polisin öncelikli hedefinin vatandaşın huzuru ve mutluluğu olduğunu vurgulayan Tutulmaz, "Suçla ve terörle mücadele çok karmaşık bir hal aldı. Bununla mücadele edebilmenin en önemli yolu bilgili olmaktan geçiyor. Uzman olmaktan geçiyor. Bilgi güçlülüktür. Eğer bilgi sahibiyseniz güçlüsünüz. Yoksa elinizdeki veya belinizdeki silah, kendi başına bir güçlülük ifadesi değildir." diye konuştu

-“Polis Akademisinde dönüşüm yaşandı”

Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orçun İmga da akademinin 2014 yılından itibaren yeniden yapılandırıldığını belirtti.

Polis Akademisinin insan kaynağı ve eğitim bakımından güçlendirildiğine işaret eden İmga, şunları kaydetti:

"Milletimizin sizler gibi polis olmayı hak eden tüm evlatlarını, sadece liyakate, bilgi ve beceriye dayalı sınavlarla kabul eden bir eğitim yuvası haline geldi. Anılan süre zarfında, 50 binin üzerinde polis memuru ve 7 bin 500 civarı komiser yardımcısını teşkilatımıza kazandırdık. Bu sistem içerisinde, tıpkı buraya gelip mesleki eğitiminizi aldığınız şekilde, bundan sonra da herhangi bir şaibeye yer olmaksızın, polislik mesleğinde yükselme imkanı sizleri bekliyor olacaktır."

Konuşmaların ardından dönem birincisi Özer Candemir, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

İlk üçe giren polis adaylarına, protokol üyelerinin diplomalarını vermelerinin ardından 349 polis adayı yemin etti.

Program, tören yürüyüşünün ardından mezunların aileleriyle buluşmasıyla sonra erdi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, POMEM Müdürü Mustafa Eker, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA