Kocaeli Büyükşehir'e Toplu Taşıma Alanında Birincilik Ödülü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda toplu taşıma alanında ödüle layık görüldü.

Kocaeli Büyükşehir'e Toplu Taşıma Alanında Birincilik Ödülü
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevreye Duyarlı Toplu Taşıma Yatırımları ve Sürdürülebilir Enerji Verimliliği alanında 30 Büyükşehir arasında birincilik ödülüne layık görüldü.

Transist Değerlendirme kurulunca ülke genelindeki Büyükşehir Belediyelerinden toplanan veriler çerçevesinde, üniversite ve bağımsız denetleme kuruluşlarınca yapılan puanlama yöntemine göre, büyükşehir belediyeleri arasında birincilik ödülüne layık görüldü.

2-4 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda, Ulaşım alanındaki yeni teknolojilerin ve stratejilerin aktarılması için akademik konu başlıkları ile yerel yönetimler ve sektör temsilcileri arasında sürdürülebilir bilgi alışverişinde bulunuldu. Transist 2017 kapsamında bilgi birikimini yönetmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan Toplu Ulaşım Mükemmellik (TUM) Endeksi ile mükemmellik kültürünün toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla hazırlanan model değerlendirildi.
Kaynak: İHA