İzmir'de İmar Planı Değişikliğine Tepki

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Bilgi, 5.5 dönümlük eğitim alanının Narlıdere Belediye Meclisi tarafından imar planında yapılan değişiklikle özel eğitim alanına dönüştürülmesine tepki gösterdi Bilgi: 'Mahallede yaşayanlar da bu arazide özel eğitim kurumu yapılmasına karşı çıkıyor. Her kesimin karşı olduğu bir kararı Belediye Başkanı ve meclis üyeleri kimseye sormadan tek başına aldıkları bir kararla onaylayarak dayatmacı bir yönetim şekli uyguluyor' Narlıdere Belediye Başkanı Batur: 'Vatandaşın müracaatını özel okul yapılması şartıyla imar planın da özel öğretim tesis alanı olarak tadil edilmesine olurlarınıza arz ederim diyor. Uygun görüşü müsteşar gönderiyor. Arkasından Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'da bunu onaylıyor'

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Narlıdere'de 5.5 dönümlük eğitim alanının, Narlıdere Belediye Meclisi tarafından imar planında yapılan değişiklikle özel eğitim alanına dönüştürülmesine tepki göstererek, "Her kesimin karşı olduğu bir kararı Belediye Başkanı ve meclis üyeleri, kimseye sormadan tek başına aldıkları bir kararla onaylayarak dayatmacı bir yönetim şekli uyguluyor." dedi.

Bilgi, alanda düzenlediği basın toplantısında Narlıdere Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısında AK Partili meclis üyelerinin red oylarına karşılık kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Çatalkaya Mahallesi'nde bulunan 5.5 dönümlük arazinin eğitim alanından çıkarılıp özel eğitim alanı yapıldığını aktardı.

Çatalkaya Mahallesinin nüfusunun 7 bin olduğunu ve mahallede okul bulunmadığını belirten Bilgi, tek amaçlarının mahalleye bir devlet okulu kazandırmak olduğunu söyledi.

Bilgi, ekim ayı meclis toplantısında Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'dan bu alanın "eğitim" alanı olarak bırakılmasını talep ettiklerini belirterek, "Alanın devlet okulu yapılması için girişimlerde bulunacağımıza dair söz verdim. Belediye Başkanımız ise önerimizi değerlendirmek yerine Milli Eğitim Bakanı'nın onayının olduğunu söyleyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. İmar planı hazırlanırken Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nden görüş istenir. Bakanlık yetkilileri de fiziki şartlara bakarak olumlu ve olumsuz bir karar verir. Bu, 'gidin buraya özel okul yapın' demek olmuyor." diye konuştu.

İl ve ilçe milli eğitim müdürleriyle görüştüğünü aktaran Bilgi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün imar planına askı sürecinde itiraz edeceğini, eğer itirazları kabul edilmezse konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade ettiğini aktardı.

Bilgi, Belediye Başkanı Batur'un kendilerinin devlet okulu yapma taleplerinin dikkate almak yerine olayı siyasallaştırdığını savunarak, şunları kaydetti:

"Mahallede yaşayanlar da bu arazide özel eğitim kurumu yapılmasına karşı çıkıyor. Her kesimin karşı olduğu bir kararı Belediye Başkanı ve meclis üyeleri, kimseye sormadan tek başına aldıkları bir kararla onaylayarak dayatmacı bir yönetim şekli uyguluyor. Belediye Başkanı bir kez bize gelip buraya okul yapalım diye talepte bulunmadı. Özel bir eğitim kurumu araziyi satın aldıktan sonra meclis sessiz sedasız imar durumunu değiştiriyorlar. Buradaki vatandaşların faydalanabileceği bir devlet okulu yapmak için yasal yoldan her türlü mücadeleyi vereceğiz."

-Batur'un açıklaması

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, arazi sahibinin alana özel okul yapmak için Milli Eğitim Bakanlığına başvurduğunu belirterek, "Başvurusunda 'özel okul yapılması şartıyla imar planında özel öğretim tesis alanı olarak tadil edilmesini olurlarınıza arz ederim' diyor. Uygun görüşü müsteşar gönderiyor. Arkasından Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz da bunu onaylıyor. Bu yazı sonra İzmir Valiliğine geliyor." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temmuz ayında yaptığı 1/5000 ölçekli nazım imar planlarında da AK Partili üyelerin değişikliğe olumlu oy kullandığını söyleyen Batur, bakanlığın araziyi devlet okulu yapmak için kamulaştırması durumunda planı hemen geriye çekeceğini kaydetti.

Kaynak: AA