HDP Gaziantep Milletvekili Toğrul Açıklaması

'AK Parti döneminde en çok milli eğitim bakanları değişti. Her gelen bakan, sanki bir önceki sistem başka bir partiye aitmiş gibi onu kökten değiştiren, yok sayan anlayışla sistemi eleştirmiştir'

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, AK Parti döneminde en çok milli eitim bakanlarının değiştiğini belirterek, "Her gelen bakan, sanki bir önceki sistem başka bir partiye aitmiş gibi onu kökten değiştiren, yok sayan anlayışla sistemi eleştirmiştir." dedi.

Toğrul, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de gündemin çok hızlı değiştiğini söyledi.

Eğitim sisteminde çocukların ve ailelerin psikolojisini etkileyen açıklamaların ardı ardına geldiğini savunan Toğrul, "AK Parti döneminde en çok bakan değiştirilen bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığıdır. Her gelen bakan, sanki bir önceki sistem başka bir partiye aitmiş gibi onu kökten değiştiren, yok sayan anlayışla sistemi eleştirmiştir." diye konuştu.

Sınav sistemlerinde yapılan değişiklikleri anlatan Toğrul, "Bu sistemlerin hepsi aynı siyasal parti döneminde olmuş ve hepsinin gerekçesi, 'Öğrenciler streste, biz öğrencilerimizin stres yaşamasını istemiyoruz.' Böyle bir bakanlık, sınav sistemi olabilir mi?" ifadesini kullandı.

Toğrul, yapılan değişikliklerin meslek örgütleri, siyasi partiler ve konunun uzmanları ile tartışılmadığını öne sürdü.

Kaynak: AA