MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut Açıklaması

'İçel, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük dış ticaret kentidir'.

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, ''İçel, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük dış ticaret kentidir.'' dedi.

Aşut, yaptığı açıklamada, İçel'in ekonomik büyüklüğü ve çeşitliliğiyle birçok sektörde Türkiye'nin öncü kentlerinden birisi olduğunu belirtti.

İçel'in vergi ödeme miktarı ve oranıyla da Türkiye 6'ncısı olduğuna işaret eden Aşut, şunları kaydetti:

"İçel, tarım ve gıdada yarattığı katma değerle Türkiye'nin ilk üç kentinden biridir. İçel, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük dış ticaret kentidir. Lojistikte bir merkez, ülkenin ithalat ve ihracatında giriş-çıkış kapısı konumundadır. İçel, Akdeniz'de ülkenin en büyük limanıdır. İçel olarak, sadece 2023'ü değil, daha uzun bir süreci düşünerek planlamalar yapıyoruz. Küresel ilkeler sözleşmesine imza atan bir oda ve iş camiası olarak yolsuzluğa, kara paraya, çocuk işçi çalıştırmaya, çevreyi kirletmeye karşı çıkan ve buna göre projeler üreten, ekonomik ahlakı olan bir kent olmaya çalışacağız. Her şeyin temelinin insan olduğunu unutmayacağız ve önce insan diyen bir anlayışla ülkemizin sosyal ve ekonomik zenginliği olmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA