Bursa'da Huzur Operasyonları

Mudanya, İnegöl, Gürsu, Kestel, Yıldırım ve Yenişehir ilçelerinde huzur operasyonları gerçekleştirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Bursa Jandarma Komutanlığı ekiplerince Mudanya, İnegöl, Gürsu, Kestel, Yıldırım ve Yenişehir ilçelerinde huzur operasyonları gerçekleştirildi.

Bursa Jandarma Komutanlığı ekiplerince, İnegöl, Gürsu, Kestel, Yıldırım ve Yenişehir ilçelerindeki 14 ayrı noktada düzenlenen operasyonlarda 3 bin 209 kişi ile 731 aracın sorgulaması yapıldı. Uyuşturucu ve bomba arama köpeklerinin da katıldığı uygulamalarda çeşitli suçlardan araması bulunan 19 kişi yakalandı.

Operasyonlarda 12 gram kubar esrar ele geçirilirken, kontrol edilen 731 araçtan trafik kurallarına uymadığı tespit edilen 34 araca cezai işlem uygulandı. 8 araç ise trafikten men edildi.

Öte yandan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Mudanya ilçesinde düzenlenen huzur operasyonuna ise Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 200 polis katıldı.

İlçedeki mahalleler ve umuma açık mekanlarda yapılan çalışmalarda 1 kişiye ruhsatsız silah taşımaktan dolayı işlem yapıldı. Uygulamada, alkollü araç kullanan bir kişiye cezai işlem uygulanırken, yaşı küçük ve kimliksiz bir kişi ise ilgili birimlere teslim edildi.

441 kişi ve 103 aracın sorgulandığı çalışmalarda aranan 2 kişi yakalandı.
Kaynak: AA