'Emek Karşılığı Nakit Destek' Projesi

Yuva Derneğinin Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) desteği ve Toroslar Belediyesi işbirliğiyle yürüttüğü ''Emek Karşılığı Nakit Destek'' projesi kapsamında, İçel'in Toroslar ilçesinde gelen Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı uzmanları incelemelerde bulundu.

İlçede, dezavantajlı konumdaki kişilerin istihdam edildiği Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi (TORTEK), Yunus Emre Kültür Merkezi, Hayır Çarşısı ve Mobil Kreş'i gezen uzmanlara, Yuva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Vardar eşlik etti.

Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Mülteciler Bölümü Müdür Yardımcısı Gerhard Ressel ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiye'ye sığınan göçmen statüsündeki Suriyelilerin yanı sıra dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi yerel halka istihdam olanağı sağlayan projenin önemine değindi.

Projenin uygulanmasına destek veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna başta olmak üzere Yuva Derneği ve emeği geçen herkese teşekkür eden Ressel, ihtiyaç sahibi insanlara perspektif sunmanın çok önemli olduğunu ve projeye olan desteklerinin süreceğini söyledi.

Vardar da, proje kapsamında bugüne kadar 625 proje yararlanıcısının istihdam edildiğini, 2018 Mart ayına kadar bu rakamın bin 30'u bulmasını hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: AA