Sakarya E-Nabız'da İlk Sırada

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kişisel Sağlık Sistemi (e- Nabız) uygulaması Ulusal Sağlık Sistemi verilerinin gönderiminde Sakarya birinci oldu.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliğinden (KHB) yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından yılın ilk dokuz ayındaki istatistik verilerine göre yapılan değerlendirmede, kişinin kendi sağlık verilerine ulaşması noktasında Ulusal Sağlık Sistemi veri gönderiminde Sakarya ilinin 81 il arasında birinci olduğu kaydedildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Sakarya KHB Genel Sekreteri Hasan Salih Sağlam, hastanecilik konusunda veri işleme ve akışıyla ilgili gayretli çalışmalarından dolayı emeği geçen tüm personeli kutladığını belirtti.

Bir hastanın gittiği doktor, hastalık tanısı, yazılan reçeteler, tahlil ve tıbbi görüntüleme sonuçları gibi birçok veriyi cep telefonundan ve bilgisayardan sisteme girerek anında görebildiğini aktaran Sağlam, "e-Nabız muayene, tetkik ve tedavi nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adınıza üretilmiş sağlık bilgilerinizi yönetebileceğiniz tıbbi öz geçmişinize tek bir yerden ulaşabileceğiniz sistemin bütünüdür." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA