'Bir Saz Bir Söz' Şiir Ve Müzik Dinletisi

Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Bir Saz Bir Söz’ şiir ve müzik dinletisi davetlilerin, sanatseverlerin ve izleyicilerin katılımı ile gerçekleşti ve beğeni topladı.

'Bir Saz Bir Söz' Şiir Ve Müzik Dinletisi
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin sunumunu, ressam Tülün Onar yaptı. Davetliler, izleyiciler ve sanatseverler; ’Bir Saz - Bir Söz’ şiir ve müzik dinletisini izleyerek beğendiler ve sık sık alkışladılar. Dinlete sonrası konuşan Eskişehirli şair Faruk Uğur, ’Eskişehir’in kültür ve sanatına katkıda bulunmak için burada; ’Bir Saz - Bir Söz’ şiir ve müzik dinletisi düzenledik. Farklı bir etkinliğe imza attık. Şimdiye kadar 3 şiir ve 1 özdeyişlerle ilgili kitabım Eskişehir’de yayınlandı ve okuyucularla buluştu. Yayınlanan şiir kitaplarımdan anlamlı şiirlerimi okuyarak sizlere sundum. Şiir yazmaya çok küçük yaşlarda başladım ve bugüne kadar 200 adet şiir yazdım, 30 şiirimi de besteledim’’ diye ifade etti.

Özgün müzik sanatçısı Ferhan Dağlar da yaptığı konuşmasında: ’’Ben küçük yaşlarda müziğe ve saz çalmaya ilgi ve merakım başladı.

Köyüme saz çalmaya gelen ozanlardan saz çalmayı ve yerel ses sanatçıların da türkülerini dinleyerek türkü söylemeyi öğrendim. Bu zamana kadar kendimi geliştirerek ve kendi kendime saz çalmayı ve türküler söylemeyi öğrenerek, Eskişehir’de özgün müzik ses sanatçısı oldum. En çok sevdiğim Eskişehir türkülerini burada söyleyerek izleyicilerle bütünleştim’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA